Požurite na predstavu Glembajevi u Zagrebu i Samoboru

‘Glembajevi’ sa Zlatkom Burićem kao Ignjatom i Domagojem Jankovićem u ulozi barunice Castelli već rasprodani.

Nakon iznimno uspješnih izvedbi nove predstave Gilgameš u godini s 13 mjeseca u zagrebačkom MSU, Eurokaz nastavlja jesensku sezonu s dvije ekskluzivne izvedbe izuzetno tražene predstave Gospoda Glembajevi.

Predstava se može pogledati 25. listopada u Centru za kulturu Trešnjevka, a nakon toga 27. listopada Glembajevi gostuju u Centru za mlade Bunker u Samoboru. Koliko vlada velik interes za predstavom, svjedoči i to što je prva izvedba rasprodana u samo nekoliko dana.

glembajevi-predstava-2

Redatelj Branko Brezovec, alfa i omega Eurokaza, dvanaest godina nakon senzacionalnog uspjeha njegove postave u riječkom HNK sa Severinom u glavnoj ulozi, vratio se s novim ‘Glembajevima’, ovaj put i s ansamblom vrhunskih međunarodnih glumaca.

Glembajevi nisu samo najcjelovitiji, pa time i ponajbolji Krležin dramski tekst; to je drama čija trajnaaktualnost zapanjuje. Ona govori o propasti jedne velike kapitalističke obitelji, o načinu kako je veličina te obitelji nastala, kako se u lukavosti održavala i kako se perverzno rastočila.

glembajevi-predstava-1

U doba današnje tajkunizacije čini nam se tema te drame ključnom za hrabar ulaz u vibriranje teatarske suvremenosti i neporecive aktualnosti.

Režiju predstave potpisuje Branko Brezovec, glazbu je skladao Stanko Juzbašić, za scenografiju je zaslužna Ivana Knez, a za kostime se pobrinula Suzana Brezovec. Projekcije je osmislio Ivan Marušić klif, slikarski radovi povjereni su Marti Crnobrnji, dok je produkcijski dio odradio Marko Milovac.

U glavnim su ulogama Zlatko Burić Kićo kao Ignjat Glembaj, Zoran Ivanoski kao Leone Glembaj, Pavle Vrkljan kao Oliver Glembay, dok u ulozi barunice Castelli ‘provocira’ muški glumac, Domagoj Janković. Sestru Angeliku igra Suzana Brezovec, a Alojzija Silberbrandta Siniša Miletić.

Ulaznice se mogu kupiti putem portala ulaznice.hr ili rezervirati putem SMS-a na 0915400609.

Uz dopuštenje: Eurokaz (sve fotografije)

Facebook Like Button