Prednosti malih grupa u treningu

Pronalaskom odgovarajućeg fitnes programa koji odgovara vašim ciljevima i mogućnostima, prvi je korak do stvaranja zdravije verzije vas. Bilo da se radi o gubljenju kilograma, oblikovanju tijela, održavanju već postojeće forme ili radi zdravstvenih razloga, objasnit ću u tekstu; zašto odabrati manje grupe i koje su njihove beneficije.

Veća pozornost trenera

Kada se radi u manjim grupama (do 8 ljudi), tada trener može lakše uočiti pogreške i korigirati svakog pojedinog člana u grupi.

vjezbe-1

Bolja koncentracija

Više ste usredotočeni na vježbanje i provedbu zadanih sadržaja. Kada se trener nalazi nasuprot vas i prati svaki vaš pokret, teško da će vam misli odlutati negdje drugdje.

Veća motivacija

Kada se nalazite u manjoj grupi, tada se grupa ponaša kao tim. Grupa vas „vuče“ na svaki trening i zajedno ste motivirani odraditi ga s većom voljom i željom.

vjezbe

Stjecanje prijatelja

Male skupine ljudi na treningu, najčešće su rezultat stvaranja novih prijatelja. Međusobno pružanje potpore i zajednički interesi, dovest će vas do komunikacije i upoznavanja novih ljudi.

Veća zabava

Odgovarajući trening s prijateljima, dobrom muzikom i omiljenim trenerom može postati neizmjerno zabavan!

Fleksibilnost trenera

Ako su vam neke od zadanih vježbi teške ili po vama nemoguće za izvesti, trener će vam uvijek prilagoditi vježbu ili dati vam neku od zamjenskih.

vjezbe-2

Bolja ušteda

Individualni treninzi usmjereni su samo na vas i odlični su za postizanje vaših ciljeva ali i za njih je potrebno izdvojiti veću mjesečnu svotu novaca. Ako niste u prilici, pronađite svoje mjesto u manjoj grupi u kojoj ćete također dobiti potrebnu pozornost.

Tekst: mag. kineziologije Kristina Lisec

Facebook Like Button