Predstavljanje vina Opus Onea

Opus One po prvi puta u Hrvatskoj predstavio vina u sklopu drugog enološkog Masterclassa u Boutique hotelu Alhambra.

Hotelska grupacija Lošinj Hotels&Villas u sklopu enoloških Masterclassova u Boutique hotelu Alhambra predstavila je jedno od vodećih imena svjetske enološke scene – vina Opus Onea iz Nappa Valleyja iz Kalifornije. Nakon poznatog hrvatskog vinara Nikole Benvenutija, koji je otvorio seriju enoloških Masterclassova u Malom Lošinju početkom travnja, drugo značajno ime svjetske enološke scene prezentirao je područni menadžer Opus Onea za Europu Charlie Matthews.

opus-one-alhambra-1

Riječ je o vinima Opus Onea koja su specifična su po svojoj crvenoj boji, harmoniji i punoći okusa, s vrlo izraženom aromom zrele višnje i borovnice, obrisima vanilije, dok se miris tamnog voća i crne čokolade dugo zadržava na nepcima ljubitelja vina. Posebnost vinarije Opus One, jedne od vodećih svjetskih vinarija, leži u tome što je posebno usmjerena na stvaranje samo jedne vrste vina, što omogućuje kontinuirani napredak u kvaliteti same proizvodnje vina.

U proteklom razdoblju sklopljena je suradnja i s drugim vodećim svjetskim i domaćim vinarijama poput svjetski poznate Sassicaie te vinara Goriških brda, koji će na idućim Masterclassovima također imati priliku predstaviti svoja vina s posebnim naglaskom na vina koja nisu prisutna na širokom tržištu.
Podsjetimo, kroz seriju specijaliziranih predavanja i degustacija vina cilj je predstaviti eno ponudu hotela hotelske grupacije Lošinj Hotels&Villas, s posebnim naglaskom na Boutique hotela Alhambra, koji u svojoj arhivi čuva tzv. hrvatska raritetna vina.

opus-one-alhambra-2

Uz eno ponudu, cjelokupna priča hotela i vila grupacije Lošinj Hotels&Villas u potpunosti je zaokružena gourmet segmentom čija posebnost leži u jedinstvenom sustavu nabave namirnica koji se temelji na izvornosti, lokalnom porijeklu i dostupnosti, ovisno o sezoni, berbi ili ulovu. Uz odličnu suradnju s lokalnim dobavljačima s područja otoka Lošinja i Cresa, Jadranka Grupa ove godine je započela suradnju s dobavljačima s područja Istre, Dalmacije, Slavonije i Baranje. Redom je riječ o obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima koji razvijaju prirodni i uravnoteženi uzgoj, čiji proizvodi nose eko certifikate. Na taj način istovremeno se osigurava opskrba prirodnim i svježim namirnicama koje jamče najvišu razinu kvalitete te se pruža potpora malim hrvatskim gospodarstvenicima. Ovakav sustav nabave namirnica predstavlja svojevrsni presedan u hotelskim grupacijama.

Uz dopuštenje: Milenium promocija (sve fotografije)

Facebook Like Button