Premium vina – premium priča

U organizaciji udruge G.E.T. održana je prezentacija premium brendova Kutjevačkog podruma. Za ovu priliku vina su sljubljena s hranom Sandre Nedeljko, kuharice i vlasnice restorana-pansiona Mamica iz Pušćina (Međimurje). Sljubljivanje je vodio i pripremio naš poznati sommelier, Aleksandar Noršić.

Cilj ove prezentacije bio je novinarima predstaviti premium vina Kutjevačkog podruma koja oni već znaju, ali im je ovim putem skrenuta pažnja na to da se radi o vinima s posebnih vinogradarskih položaja, rađena s puno ljubavi i u malim serijama, pod budnim okom glavnog enologa Ivana Marinclina.

Vino Kutjevo

Za restoran-pansion Mamica, ovo je bio prvi javni nastup pred većim brojem novinara i pokazao se kao pun pogodak te vjerujemo da će mnogi od vas uskoro posjetiti njihov restoran.

Za potpuni užitak i doživljaj pobrinuli su se odličan mladi moderator Šimun Miloš i iznimno talentirana mlada umjetnica Lana Škrgatić koja je prezentirala svoje umijeće na saksofonu, klavijaturama i flauti.
Sve se to odigralo na predivnom, novootkrivenom mjestu “Cukorek Melin” podno Zagrebačke gore.

Mamica

Menu

Piće dobrodošlice: Maximo brut, pjenušac koji se odlično sljubljuje s hranom, ali je i vrhunski aperitiv
1. Maximo brut – Mousse od morske pastrve na krekerima
2. de Gotho Graševina – flambirane kozice u panceti
3. Graševina Turković – rižoto sa svinjetinom, gljivama i bućom
4. de Gotho Pinot crni – pačja prsa, mlinci, hajdina kaša i džem od ljubičastog luka i šljiva
5. Maximo bianco – međimurska gibanica; panna cotta aromatizirana bosiljkom s umakom od rajčica
Iznenađenje večeri bila su dva vina ledenih berbi – graševina i traminac

Mamica

Restoran – panion Mamica

Pansion Mamica je obiteljski pansion i restoran u Pušćinama, u Međimurju, čija je težnja sačuvati stare običaje i jela, spasiti ih od zaborava uz, naravno, malu primjesu modernih tehnologija. Koriste prvoklasne namirnice, a partneri su im prvenstveno lokalni OPG-ovi. Restoran i pansion Mamica otvoren je 2008. godine i već od prve godine rada uvršteni su u 100 najboljih restorana Hrvatske po izboru Kluba Gastronaut.

Mamica

Cukorek Melin

Cukorek Melin je prostor koje odiše elegancijom, ali je i povezan s prirodom na takav način da potiče u nama onu najljepšu crtu hedonizma i ljubavi. Nalazi se na istočnom obronku Medvednice, uz sam rub Parka prirode, u ulici Gorščica (naselje Bidrovec). Imanje je to kroz koje prolazi potok Bidrovec, a sastoji se od drvene kuće s mlinom i vinskim podrumom, sjenice, boćališta i jezerca te 2000 m2 čiste prirode.

Cukorek Melin

Premium linije Kutjevačkog podruma

Premium linije Kutjevačkog podruma su linije De Gotho i Maximo te Graševina Turković koje se proizvode u malim i vrlo ograničenim serijama vina. To su ekskluzivna vina, za one pilce koji od vina očekuju da im podari sve svoje ljepote mirisa i okusa, ukratko – vina za uživanje. Dakako, bitno je istaknuti i da su ta vina višestruko nagrađivana na svjetskim i domaćim ocjenjivanjima vina.

Ova se vina ne mogu kupiti u trgovačkim centrima već isključivo u restoranima i specijaliziranim trgovinama te u novopokrenutom lancu vinoteka “Svijet vina” koji Kutjevo d.d. otvara na više lokacija u Zagrebu i to – na tržnicama.

vino

“Spoj tradicije i suvremenog, brzog načina života, nastojali smo ostvariti ugodnim i toplim ambijentom, u kojem se posjetitelji uvijek mogu osjećati dobrodošli. Upravo u duhu navedenog, kao primarne lokacije za otvaranje vinoteka Svijet vina odabrane su tržnice, uz koje se oduvijek vežu i običaji degustacije. Pri samome posjetu tržnici osjetila su već potaknuta na uživanje okusa, a budući da su to ujedno i mjesta susreta, nema boljeg mjesta za doživljaj koji želimo ostvariti ovim projektom.”, poručuju iz Kutjeva d.d.
Nakon nedavno otvorene vinoteke na tržnici Jarun, sada se otvara vinoteka i na tržnici Gajnice.

Više informacija: www.kutjevo.com.

Uz dopuštenje: G.E.T. Report (sve fotografije)
Fotografija: Silvija Munda

Facebook Like Button