Proljetno vino za uskršnje blagdane

Za Uskrs, osim bogate trpeze i sjajnih uskrsnih specijaliteta, na svakom ćemo blagdanskom stolu poželjeti servirati i neko fino vino. Donosimo vam nekoliko etiketa i vrsta vina koja bi mogla itekako zadovoljiti vaša nepca.

Istaknuto vino novozelandske vinarije Cloudy Bay, egzotični Sauvignon Blanc, također su odličan je izbor za blagdanski stol.

Cloudy Bay vinarija dio je francuske Louis Vuitton Möet Hennessy grupacije (LVMH) koja već tradicionalno opskrbljuje iskusna nepca kušača diljem svijeta luksuznim proizvodima. Jedni od luksuznih proizvoda su i karakteristično svježi i aromatični proizvodi Cloudy Bay vinarije kojima se dive na gotovo svim kontinentima u svijetu.

Cloudy Bay vinarija osnovana je 1985. godine, a njezin osnivač David Hohnen pronašao je pravi način kako pozicionirati Novi Zeland na bogatu globalnu kartu vina. Cilj utemeljitelja Cloudy Bay vinarije bio je stvoriti proizvode čiji će okusi reflektirati karakteristike prirode i prepoznatljivog novozelandskog krajolika.

Zato ne treba čuditi što istaknute aromatične note Cloudy Bay vina kušače osvajaju sve više. Asortiman ove vinarije čine prepoznatljiva vina poput renomiranog Sauvignon Blanca.

cloudy-bay-1 cloudy-bay-2

Sauvignon Blanc Cloudy Bay proglašen je najboljim sauvignonom na svijetu te ga zasluženo uvrstilo na svjetsku kartu vina. Često mu pridaju epitete poput dopadljivog, osvježavajućeg i otmjenog vina u kojem dominiraju arome egzotičnog voća poput limuna, grejpa, nektarine, papaje, manga i naranče koji su začinjeni aromatičnim komoračem.

Prepoznatljivi Cloudy Bay Sauvignon Blanc tako je postao jedna od istaknutih aroma Miva Galerije koja će u ove proljetne i blagdanske dane oplemenjivati trenutke uživanja uz tradicionalne recepte obiteljskog stola.

Uz dopuštenje: Laurus dan (sve fotografije)

Facebook Like Button