Pupitres keksići uz vino podižu uživanje u vinu na novu razinu

Pupitres boutique vinske kulture, sommelierke Jelene Šimić Valentić, na hrvatsku vinsku scenu donosi slatke zalogajčiće koji su posebno kreirani za sljubljivanje s najpoznatijim hrvatskim sortama vina kao što su malvazija, graševina, teran, plavac mali, zinfandel i pošip. Pupitres keksići tako donose novo iskustvo zbog kojeg uživanje u vinu više neće biti isto.

Zagrebačka oaza vinoljubaca wine bar Pupitres u Frankopanskoj ulici 1 u kojoj je tijekom osam godina održano „more“ vinskih školica, tj. preko 1000 vinskih radionica, i dalje uporno promovira i širi ljubav prema vinu.

vlasnica-pupitresa-jelena-simic-valentic

S osobitom pažnjom Jelena Šimić Valentić njeguje priču o autohtonim hrvatskim vinskim sortama koje istinski poštuje i pa kada je riječ o njihovoj promidžbi, osjeća dodatnu odgovornost Stoga ne čudi što je upravo Jelena prepoznala potencijal mlade slastičarke i poduzetnice Mirte Atlije koja stoji iza brenda Miscotti.

Zajedno su u ovo predblagdansko doba kreirale slatke keksiće koji se odlično slažu uz vino i okusom idealno sljubljuju s odabranim vinskim sortama.

Sve je počelo kad se Mirta pojavila na vratima Pupitresa i neočekivano mi predložila suradnju – kaže Jelena i ističe kako upravo zato što je i sama poduzetnica ima potrebu podržati mlade i proaktivne ljude te im na taj način dati dodatan vjetar u leđa.

pupitres-keksici-uz-vino-1

I – započela je ova slatka vinska priča koja zasad donosi šest limitiranih izdanja Pupitres keksića uz vino, nazvanih po različitim vinskim sortama: malvazija, graševina, teran, plavac mali, zinfandel i pošip – po kojima je Hrvatska sve prepoznatljivija u svijetu.

Svi su keksi napravljeni od najboljih sastojaka te u sebi kriju okuse koji krase vino uz koje se sljubljuju. Tako je, npr., za keksiće za teran karakterističan miris višnje, te savršeno prijaju uz to vino, dok se za graševinu karakterističan okus meda može pronaći u Pupitres keksićima pripremljenim baš za tu sortu.

Osim što je sladak, projektić je i edukativan jer na svakoj kutiji Pupitres keksića uz vino dolazi kratki opis te sorte koji potpisuje Jelena Šimić Valentić. Zbog svog znanja, osobitog., radosnog pristupa vinu, promocije vina i već uistinu zavidne karijere Jelena se dokazala kao jedna od najcjenjenijih i najpoznatijih hrvatskih sommelierki pa njene doživljaje pojedinih sorti itekako treba pročitati i dopustitit da vas polako uvedu u vinski svijet…

Pupitres keksići za vino osim što mogu biti vaš slatki užitak, idealan su poklon za sve koji uz čašicu vina preferiraju slatke, ali ne preslatke zalogaje, a koji su savršeno sljubljeni s odabranim vinom. Pupitres keksići uz vino dostupni su u Pupitres boutiqueu vinske kulture a moguće su i narudžbe preko njihove web stranice kao i društvenih mreža.

Facebook Like Button