Roman Kraljica Charlotte sjajna je priča iz Bridgerton bajke

Roman „Kraljica Charlotte“ je prequel Bridgerton serijala. Obožavatelji serijala sigurno će htjeti zgrabiti primjerak ove knjige koji se fokusira na ranu ljubavnu priču kraljice Charlotte i kralja Georgea III. Ovo nije lekcija iz povijesti stoga uđite u ovu romantičnu, često srcedrapateljnu i jednako često ohrabrujuću priču otvorenog uma. Prijevod na hrvatski potpisuje Vesna Valenčić.

kraljica-charlotta-knjiga

Julia Quinn sa svojim je neodoljivim ljubavnim pričama tjednima držala prvo mjesto na listi najprodavanijih romana New York Timesa, a samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala je više od 10 milijuna primjeraka. Zbog nezaboravnih povijesnih romana koji su prevedeni na više od 30 jezika, mnogi je već sada nazivaju suvremenom Jane Austen.

Prema romanima Julije Quinn na Netflixu se prikazuje serija o obitelji Bridgerton koja obara rekorde u cijelome svijetu. Tu povijesnu dramu s velikim uzbuđenjem prati preko 70 milijuna ljudi i najgledanija je u 76 zemalja svijeta.

Na hrvatski su joj jezik do sada prevedeni romani „Zbroj naših poljubaca“, „Ljepše od raja“, „Mala laž“, „Zbog gospođice Bridgerton“, „Što se to zbiva u Londonu“, „Živjeli su dugo i sretno“, “Deset stvari koje volim kod tebe“, “Tajni dnevnici gospođice Mirande Cheveer“, “Džentlmenska ponuda“, “Vikont koji me volio“, “Vojvoda i ja“, “Gospodin Bridgerton“, “Siru Phillipu s ljubavlju“, “Tajna njegova poljupca“, “Na putu do vjenčanja” i “Kad je bio grešan“ i mnogi drugi.

Shonda Rhimes dobitnica je mnogih nagrada kao televizijska producentica i scenaristica, a također je izvršna upraviteljica globalne medijske kompanije Shondaland. Njezina je karijera proslavljena brojnim nagradama, među kojima je uključivanje u Hall of Fame Televizijske akademije. Promijenila je model poslovanja zabavne industrije, ali i lice televizije.

„Raskošna, promišljena ekspanzija sage Julije Quinn.“ – ENTERTAINMENT WEEKLY

Sunčanog rujanskog dana 1761. kralj i kraljica su se prvi put vidjeli. Nekoliko sati kasnije već su bili u braku.

julia-quinn

Prelijepa, iskričavo inteligentna i silno svojeglava, cijeli je niz osobina zbog kojih njemačka princeza Charlotte od Mecklenburg-Strelitza nije nužno ono što je britanski dvor zamislio kao idealnu suprugu za mladog kralja Georgea III. No njezina neovisnost i ustrajnost itekako će joj dobro doći jer… George skriva neke tajne. I to sasvim ozbiljne tajne.

U svojoj novoj ulozi Charlotte mora naučiti plivati među zamršenim odnosima dvora dok se istovremeno brine za vlastito srce. Sve se više i sve jače zaljubljuje u Georgea iako je on tjera od sebe. I, naravno, tu je i ta velika tajna koja bi – ako se razotkrije – mogla uzdrmati same temelje monarhije.

Charlotte treba naučiti vladati i shvatiti da ima moć mijenjati društvo. I mora se boriti; za sebe, za svog supruga, ali i za svoje podanike. Ma koliko to zastrašujuće zvučalo, ona više nikad neće biti samo Charlotte. Ona je sada… kraljica!

Uz dopuštenje: Mozaik knjiga (sve fotografije)

Facebook Like Button