Sasvim drugačije ideje za božićne vjenčiće

Ove godine zadivite svakoga svojim božićnim dekoracijama već na samom ulazu u vaš dom.

Uz malo mašte i volje možete iskoristiti svoje stare dekoracije i zimske potrepštine te im unijeti novi duh kroz ove malo drugačije ideje za božićne vjenčiće.

bozicni ukrasi vjencic

Blagdanski okvir s ornamentima

Uzmite svoj stari okvir za slike ili fotografije, a možete ga i kupiti jer su vrlo jeftini. Maknite staklo ako ga ima. Oživite ga nekom božićnom bojom, jarko crvenom, srebrnim ili zlatnim sprejom, šljokicama i slično.

Zatim uzmite po 4 srednje velike kuglice (ako su manje možete više, a ako su veće možete i do 3) pa ih objesite na sjajne vrpce i pričvrstite ljepilom, klamericom ili malim čavlićima na gornju letvicu sa stražnje stranu okvira kako se ne bi vidjeli spojevi.
Dodajte mašnu od široke vrpce (tu isto izaberite neku božićnu boju ili dekor) na vrh gornje stranice i imate prelijepi i sasvim neobični vjenčić.

bozicni-vjencici-1

Božićne klizaljke

Da, dobro ste pročitali! Imate li u podrumu ili na tavanu stare prašnjave klizaljke iz vašeg djetinjstva koje ničemu služe osim kao uspomena, iskoristite ih u ovoj kreativnoj ideji koja će im dati novi život i smisao.

klizaljke božić

Očistite ih, pošpricajte ih lažnim snijegom (dostupan je posvuda u ovo doba godine) pa ih ispunite granama bora, češerima i nekim zimskim biljem. Učvrstite svaku kiticu crvenom vrpcom, pošpricajte još malo snijega po njima, a klizaljke objesite za vezice na vrata; možete ih staviti da stoje jedna pored druge, jednu malo više od druge kako bi se dobio dojam da uistinu ‘kližu’.

bozicni-vjencici-4

Buket češera

Ovaj jednostavni, a efektni lažni vjenčić zahtjeva oko 8 češera različite veličine i isto toliko svilenih vrpca. Zalijepite (po mogućnosti, vrućim ljepilom) krajeve vrpca za donji dio svakog češera pa druge krajeve svežite skupa kako bi se dobio dojam ‘obrnute kitice’ češera.

Možete ih pošpricati umjetnim snijegom ili nekom božićnom bojom, a ako želite prirodni izgled, vrlo su lijepi i bez dodataka, pogotovo ako su vrpce bordo ili grimizne boje.

bozicni-vjencici-2

Djed Božićnjak je izgubio kapu

Ova genijalna, a vrlo jednostavna ideja pasat će svakim vratima. Imate li kapu od kostima Djeda Božićnjaka (ponovo, mogu se sada kupiti posvuda i vrlo su jeftine ako nemate) okrenite ju naopako i ispunite božićnim cvijećem, zvijezdom, božikovinom, crvenim maćuhicama ili nekim vlastitim cvjetnim aranžmanom.
Zašijte neku široku vrpcu za obod kape i pričvrstite za vrata.

Vjenčić od rukavica

Stare vunene rukavice okrenite naopako i prišijte im što šire vrpce ili komade tkanine na kojima će visjeti kako bi okrenute održale oblik.

Napunite ih grančicama obojanim bijelim, zlatnim ili srebrim sprejom, granama bora, češerima, i ostalim zelenim zimzelenim biljkama koje pronađete. Dodajte im malo sjaja nekim od spomenutih sprejeva pa svaku vrpcom pričvrstite za vrata.

bozicni-vjencici-3

Sasvim neobični vjenčići savršene su alternative ustaljenim dekoracijama, a kako su vrlo jednostavne za izraditi, možete u kreativni proces uključiti bilo koda iz obitelji.

Ono što je najbolje jest da su sasvim ekološki prihvatljivi, pogotovo ako reciklirate staru zimsku opremu i božićne dekoracije.

Facebook Like Button