Savjeti za povoljnije avionske karte

Donosimo vam par savjeta kako doći do povoljnijih avionskih karata.

Putovati i upoznati nove običaje, kulture, zemlje i ljude san je većine ljudi kako bi oživjeti svu čaroliju koju svijet može pružiti. Za svako putovanje treba se dobro pripremiti, a naročito kada je cijena putnih troškova u pitanju.

Kako ne biste potrošiti duplo više novca samo zato što niste imali vremena i samo malo više pažnje donosimo nekoliko jednostavnih savjeta oko kupovine avionskih karata budući je putovanje avionom postalo najučestaliji način putovanja. Ipak, postoji ona izreka, “koliko uložite toliko i dobijete”. Stoga, odaberite rutu i krenite s pravilnim planiranjem.

Ako želite putovati avionom i to što jeftinije, trebali bi ste znati par pravila kod kupovine karata.

karte_!

Avionske promo karte

Na internetskim stranicama možete pronaći jako puno avionskih promo karata. Bitno je samo malo potražiti. Ako naletite na promo kartu za vašu destinaciju, pobrinite se da ih i ulovite. Online usluge koje vam pružaju kupnju avionske promo karte obično počinju od 0:00, u ponoć, ili čak i u ranim jutarnjim satima. Stoga, dobro proučite kada započinje prodaja karata (većinom je naglašeno na stranici) te pripremite svoju osobnu iskaznicu ili putovnicu te kreditnu karticu, kako bi ste odmah mogli platiti i osigurati svoje mjesto u želejnom avionu.

Kupnja karata par mjeseci unaprijed

Zašto je ponekad bitno kupiti kartu čak do 6 mjeseci ranije? Jer ćete tako uštedjeti jako puno novaca. Neke kompanije mogu ponuditi popust i do 50 ili 70% za avionsku kartu koja je kupljena samo četiri ili pet mjeseci unaprijed. Što se više bliži vrijeme putovanja, to su cijene avionskih karata sve više.

Pomoć turističkog agenta

Ako niste sigurni kako odabrati dobru kompaniju ili pouzdan let, slobodno se obratite turističkom agentu koji će vam složiti cijelu ponudu. Ipak profesionalci znaju kako je najbolje doći do karata. Oni ponekad još najbolje mogu posložiti vaš let ili više njih kada je neophodno presjedanje, ovisno gdje putujete. U nekim agencijama može se čak odrediti svota novaca kojom raspolažete prema ćemu agent pronalazi najpogodnije letove. Tako ćete si zasigurno osigurati pouzdano putovanje.

karte

Provjerite newsletter aviokompanija

Putem emaila ili društvenih medija kao što su to Facebook, Twitter, Instagram možete vidjeti sve popuste koje aviokompanije nude. Besplatno se pretplatite na njih ili ih “slijedite” na društvenim mrežama te na svakodnevnoj bazi možete dobiti zanimljive informacije o cijeni određenog leta. Možda se na listi pronađe baš vaša destinacija, a to ne želite propustiti, zar ne?!

Izbjegavajte kupovinu karata za vrijeme sezone

Pokušajte se odviknuti od toga da sve radite u zadnji čas! Da, znamo, ponekad vam je tako najlakše. Ali, koliko živaca potrošite na svu tu brigu što ćete i kako ćete platiti ili hoćete li uopće moći naći kartu. Sezonske karte se odnose na razdoblje blagdana te za vrijeme ljetnih mjeseci. Tada je najteže pronaći pronaći avio kartu koja će odgovarati vašem budžetu.

A sada, da li ste spremni na potragu?

Facebook Like Button