Što ponijeti i kako se pakirati za poslovni put?

Ima velikih i manjih poslovnih putovanja, neka su kraća, neka duža. Bez obzira da li radite za veliku korporaciju ili za svoju malu tvrtku nikada nemojte pristati ugroziti svoj ženstveni stil radi udobnosti naprosto ih ukomponirajte zajedno i budite lijepi ali i praktični.

Jedino pravilo koje vrijedi kada je u pitanju pakiranje za poslovni put je: manje je više. treba samo savladati i usvojiti naučila nekoliko važnih pravila.

Odaberite jednostavne stvari za dan putovanja

Prilikom odabira svoje putne odjeće uvijek imajte u planu različite scenarije: Što ako zapnem u zračnoj luci prilikom presjedanja? Što ako će moj let kasniti pa ću morati direktno iz aviona na sastanak?

new york poslovno putovanje

U toplijim danima izbor odjeće se uglavnom svodi na pamuk, bez nabora, haljine jednostavnog kroja do koljena ili haljine na preklop u ugljen sivoj, mornarsko plavoj ili crnoj boji. Ne morate nositi jakne ako nije jako hladno i ako vam let nije dugačak ali u jesen i zimu prebaciti se na kašmir ili tanke vunene haljine te strukirane sakoe.

Na dan kada putujete izbjegavajte grudnjak podstavljen žicom ili nakit zbog pregleda u zračnoj luci te uvijek nastojte izbjeći pregled cijelog tijela na nekoj od sigurnosnih točaka.

Ako ne možete stići u hotel prije sastanka onda u svojoj torbici ponesite nakit – naušnice ili ogrlicu, nikako ne stavljajte oboje istovremeno.
Također na sebi možete od obuće imati neke svoje putne udobne cipele a svoje “otmjene” cipele stavite u platnenu vrećicu i ponesite u torbici kako bi se na putu prema sastanku, u toaletu ili taxiju, mogli preobuti i zaokružiti svoj poslovno elegantni izgled.

cipele fashion put

U vašoj ručnoj torbici, koja za putovanja može biti nešto veća, trebalo bi ponijeti:

> Cipele u pamučnoj vrećici
> Mobilni aparat i punjač (za slučaj da vam izgube prtljagu)
> Laptop i punjač (za slučaj da vam izgube prtljagu)
> Olovka za mrlje. Ovaj artikl je životni spasilac jer nikada ne znate kada bi vas netko mogao zaliti tijekom leta nekim pićem, što se zna dogoditi
> Sredstvo za dezinfekciju ruku
> Ruž ili sjajilo u boji

Pametno pakirajte torbicu

Prije puta pravi je trenutak da pregledate sve što se nalazi u kozmetičkoj torbici i zaista pokušajte izvaditi sve što vam neće trebati na putovanju. Torbica koju nosite na put trebala bi biti malo veća kako biste u nju mogli, osim vaše omiljene dekorative, odmah staviti i sredstva za čišćenje šminke i njegu kože.

> Osnovna putna kozmetika u kozmetičkoj torbici uključuje zubnu pastu i četkicu, dezodorans, gel za tuširanje, šampon za suho pranje kose, blazinice, odstranjivač šminke, hidratantnu kremu, BB kremu, rumenilo i maskaru. Uzmite vaš omiljeni parfem ako možete u što manjoj ambalaži.

Spakirajte se lagano i pametno

poslovni-put-1Za putovanja na jedan ili dva dana uzmite jedan mali kovčeg kojeg koristite na svim svojim poslovnim putovanjima. Trik za pakiranje se sastoji u tome da svu svoju odjeću zarolate tako da možete staviti što više komada u njega. To ne znači da mogu spakirati sve.

Pokušajte odrediti što ćete obući koji dan i uvijek provjerite vremensku prognozu.
> Odjeću za jedan dan zamotajte u pamučnu vrećicu, a to je svilena ili pamučna ili vunena majica koja se ne gužva, crne ili paris plave cigareta hlače i rezervno rublje.

Ravne cipele su vaš prijatelj

Ako ste odradili dobar broj putovanja noseći visoke pete na dan putovanja i trčali u njima preko cijele zračne luke s kovčegom, torbicom i laptopom u rukama onda je vrijeme da uzmete ugodne i mekane ravne cipele ili zgodne tenisice koje se sada tako i onako nose uz sve kombinacije odjeće.

Savršen i jednostavan izbor mogu biti i balerinke poput brenda Butterfly Twists, koje su udobne kao papuče, mogu se zapakirati u malenu putnu torbu s kojom dolaze a savršene su za trčanje po uredu, u vožnji ili u pokušaju da uhvatite sljedeći let u zračnoj luci.
Balerinke mogu biti i klasične crne i vjerujte mogle bi vam “spasiti život” kada vam neke od vaših bajnih cipela s petama ubijaju noge.

koferi ideja putovanje

Ostanite svježi tijekom putovanja

Uvijek, uvijek operite svoju kosu i uredite svoje nokte noć ili dan prije putovanja te napravite frizuru. Ako se vaša kosa brzo zamasti ponesite suhi šampon sa sobom i nekoliko vrpci, gumica ili kopči za kosu.

Vjerujte nije lijepo vidjeti ljude s neurednom kosom ili noktima na poslovnim sastancima. To je potpuno neprihvatljivo i u konačnici neprofesionalno.

Ako morate putovati na drugi kontinent pouzdajte se u putnu masku za lice koja će vas prije spuštanja na destinaciju hidratizirati i svakako ponesite sa sobom sprej za lice.

Ova dva putna pomoćnika rade čuda vašem licu, zato ih nikako ne zaboravite. Možete, ako vam je maska za lice prekomplicirana po putu, uzeti u ručnoj torbici serum kako bi dobili sjaj i ovlažili kožu.

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Facebook Like Button