Europljani su najveći ljubitelji delicija na putovanjima

Putovanja koja su usko vezana za gastronomiju vrlo su popularana i mnogi smatraju da nijedno odlazak na neku novu destinaciju nije potpuno bez kušanja lokalnih specijaliteta i posjeta novim restoranima.

Uz upijanje lokalne kulture i opuštanja u prirodi, ljudi vole uživati u lokalnim specijalitetima i kušanjima tradicionalnih I autentičnih jela.

munich-1

Englezi, Francuzi i Nijemci najveći ljubitelji hrane u Europi jer u osvrtima spominju hranu više nego putnici drugih nacionalnosti. No nemaju samo Europljani želju za otkrivanjem svjetskih specijaliteta na putovanju, vjerno ih slijede Amerikanci i Australci.

francuska-croasan

Hrvatska je prepoznata kao destinacija odlične hrane, no stanovnici Hrvatske nisu pri vrhu ljestvice kada je ljubav prema hrani vezana za zemlju u koju se putuje turistički

Izdvojeno:

> Više od polovice svjetskih putnika tvrdi da im je prilikom prvog posjeta nekom odredištu najdraže otkrivanje i kušanje lokalne hrane

Od asada u Argentini do morskih plodova u Španjolskoj, putovanja u nova odredišta i kušanje ukusnih jela nije samo užitak za nepca, nego i stvara predivne uspomene pa vas mirisi u sekundi mogu vratiti u dane vašeg putovanja.

krakow-hrana

Za mnoge svjetske putnike hrana je ono što im ostaje u najboljem sjećanju još od prvog putovanja, a većina ih tvrdi da im je najbolji dio putovanja u novo odredište upravo kušanje lokalne hrane i da već pri prvi dan pri dolasku u neko mjesto gledaju preko interneta lokalne restorane u kojima se dobro jede.

Tekst omogućio: Booking.com

Facebook Like Button