Second-hand božićni darovi totalno su cool

Rabljeni predmeti mogu biti izvrstan odabir za vaš poklon u ovo blagdansko vrijeme.
Kako to rade osvješteni Bečani saznajte i zavirite u bogatu ponudu bečkog „Tandlera“ na kojem će se darivati nositi u ekološki proizvedenim vrećama.

Očuvanje okoliša u austrijskoj je metropoli važna tema čak i u vrijeme božićnih blagdana. Stoga će trgovina rabljenim stvarima bečkog poduzeća za zbrinjavanje otpada, poznatija kao „48er Tandler“, za vrijeme adventa u ponudi imati poseban božićni asortiman.

Svi će ekološki osviješteni kupci u „Tandleru“ po povoljnim cijenama moći kupiti second-hand božićne jelke, prigodan nakit i ukrase, božićne jaslice i brojne druge predmete koji nekome drugome više nisu bili potrebni.

bozic-bec-sajam-1

Da je ponuda u najcool buvljaku u Beču uistinu bogata, dokazuje i činjenica da se tamo između ostalog mogu pronaći i rabljeni glazbeni instrumenti, knjige, gramofonske ploče, posuđe, odjeća i sportska oprema te električni uređaji čija je ispravnost prethodno provjerena.

Pojedine će kupce razveseliti i neki ekskluzivni primjerci koji više nisu dostupni na tržištu, a za sve one koji svoje darove radije biraju sami tu su i poklon-bonovi u vrijednosti od pet eura.

No grad Beč na tome ne staje pa će se u „Tandleru“ i na gradskim sakupljalištima otpada prodavati ekološki proizvedene vreće za darove. Bit će dostupne u tri veličine po cijenama od četiri, šest i osam eura.

Za razliku od ukrasnog papira za zamatanje darova ove se vreće zahvaljujući svom neutralnom izgledu mogu koristiti nebrojeno puta tijekom cijele godine te time doprinose značajnom smanjenju nepotrebnog otpada koji se obično nakupi u vrijeme Božića. Zanimljivo je što su u završnoj fazi njihove izrade sudjelovale i osobe s invaliditetom.

To pokazuje da je visoka ekološka osviještenost u gradu Beču također izvrsno povezana s njegovim socijalnim angažmanom.

Uz dopuštenje: Euro comm (sve fotografije)

Facebook Like Button