Počinje adventska čarolija u Beču

Od sredine studenog do kraja prosinca milijuni posjetitelja iz Austrije i inozemstva uživaju u čarima bečkog Adventa. Trgovi i brojne druge lokacije u gradu prožete su božićnim pjesmama, mirisima punča i medenjaka te svjetlošću božićnih lampica.

Najpoznatiji je i najstariji adventski sajam u Beču onaj ispred zgrade gradske vijećnice, takozvani „Christkindlmarkt”, koji se ove godine održava od 15. studenog do 26. prosinca.
Na čak 152 štanda posjetitelji prelijepog Beča mogu pronaći najukusnije delikatese, tople napitke i kreativne predmete ručne izrade.

advent-u-becu-1

Drvce ukrašeno dvjema stotinama svjetlećih srca u parku kod gradske vijećnice pravi je magnet za posjetitelje te savršen kutak za fotografiranje i romantične sastanke. Bečki Advent krasit će i klizalište koje vijuga kroz prekrasno osvijetljeni park u blizini vijećnice.

Zaleđena površina od 3.000 m2 uveseljavat će klizače svih uzrasta, osobito one najmlađe jer je Grad Beč bečkim vrtićima i školama omogućio besplatno klizanje radnim danima u razdoblju od 10 do 16 sati.

Oni koji svojim božićnim čestitkama žele dati originalan blagdanski štih mogu svratiti u adventski poštanski ured u vijećnici po unikatnu poštansku marku i žig izrađene posebno za ovogodišnji sajam.
U dvorani vijećnice raznolika je ponuda i za mališane koji ondje mogu peći kekse i izrađivati božićne poklone.

advent-u-becu-2

Velika nagradna igra na Adventu u Beču

Prava je atrakcija veliki adventski kalendar dimenzija 11 X 5 metara čiji će se prvi prozorčić otvoriti u prosincu.
Punoljetni posjetitelji tako mogu od 1. do 23. prosinca sudjelovati u izvlačenju za nagradnu igru.
Sretni dobitnici moći će gigantskim novčićem ostrugati polje na adventskom kalendaru i osvojiti neku od vrijednih nagrada.

Svi sudionici nagradne igre na bečkom adventu čine dobro djelo jer će jedan euro od svake kupljene karte biti doniran udruzi za terapiju uz pomoć životinja „e.motion – Lichtblickhof”.

Sudeći po nikad bogatijoj ponudi austrijski glavni grad i ove će godine oduševiti sve posjetitelje.

Uz dopuštenje: Euro Comm (sve fotografije)

Facebook Like Button