Medenjaci od bundeve

U ovim, još uvijek hladnijim vremenima, medenjaci su još uvijek omiljena slastica uz neki fini topli napitak. Ovaj puta vam donosimo interesantan recept naše čitateljice Ivone koja ih priprema od bundeve.

Sastojci za recept:
1 Butternut bundeva
2 šalica brašna
1/2 praška za pecivo
2 žličice cimeta
2 jaja
1 šalica smeđeg šećera
120 ml ulja

Priprema recepta:
> ogulite bundevu
> izrežite je na male komadiće i pecite oko 20 min na 200 stupnjeva
> pomiješajte suhe sastojke u jednoj posudi, a u drugoj umutite jaja i šećer
> dodajte jaja u pire od bundeve i ulje
> na to dodajte i suhe sastojke
> sve izmiješajte
> malom žlicom oblikujte željene medenjake i pecite 16 minuta na 160 stupnjeva

Recept: Ivona Mihaljević