Seks i grad turistička tura u New Yorku koju morate vidjeti

Gotovo sve ženske osobe dobro znaju tko su Carrie, Miranda, Samantha i Charlotte. Riječ je o najboljim prijateljicama iz serije Seks i grad koja je snimana od 1998. pa sve do 2004. godine. Osim serije, postoje i dva filma koja se bave ovom četvorkom i njihovim životnim situacijama.

Jedan je snimljen 2008. godine u kojem je naglasak na vjenčanju Carrie Bradshaw i Face, dok je drugi snimljen dvije godine kasnije, 2010. godine, u kojem četvorka provodi vrijeme u posjetu Abu Dhabiju.

sex-i-grad-tura

Životna pitanja, ljubavni problemi i moda samo su dio svakodnevice glavne protagonistice Carrie Bradshaw i njezinih najboljih prijateljica u New Yorku.

perry-street

Serija je osvojila osam Zlatnih globusa, sedam Emmyja, brojne druge nagrade i nominacije te ostavila traga na brojnim gledateljima. O velikom broju obožavatelja govori i činjenica da u New Yorku, gradu u kojem se odvija velika većina radnje postoji i nekoliko turističkih tura.

Iako je velik dio snimljen u studiju, postoje brojne lokacije diljem New Yorka koje su bile prikazane u seriji te tako ovaj grad učinile još privlačnijim i zanimljivijom mjestom za posjetiti.

cosmopolitan

Jedno od mjesta koje je moguće vidjeti na turi jest ulaz u kuću u kojoj se nalazi stan glavne protagonistice Carrie. Ova zaljubljenica u modu i dobre cipele u svom je stanu na adresi 64 Perry Street doživjela brojne sretne i manje sretne trenutke. Njezini fanovi zasigurno pamte brojne poljupce koje je na stepeništu razmijenila, ali i odjevne kombinacije u kojima se pojavljivala te ostavljala bez daha.

Osim poznatog stepeništa, posjetitelji će imati priliku vidjeti i galeriju The Louis K. Meisel Gallery u ulici Prince Street u kojoj je svojevremeno radila Charlotte.

Ova vječna optimistica koja vjeruje u ljubav svoj je posao u galeriji ostavila kako bi se posvetila braku, a njezini fanovi imaju mogućnost posjetiti i ovu lokaciju koja se nalazi u njujorškoj četvrti SOHO.

slasticarna

Ljubitelji mode imat će priliku posjetiti dućane svjetski poznatih marki kao što su Ralph Lauren, Marc Jacobs, Manolo Blahnik ili Jimmy Choo čiji dućan je smješten na adresi 645 Fifth Avenue. Ovdje je četvorka iz serije provodila velik dio svojeg vremena raspravljajući o životnim problemima, ljubavi i prijateljstvu.

library

Ovo je naravno samo malen dio onoga što vas očekuje na ovoj turi koja traje nekoliko sati, a osim scena iz serije posjetitelji imaju priliku vidjeti i neke lokacije iz filmova. Restoran Buddakan gdje su Carrie i Faca imali takozvanu probnu večeru prije vjenčanja, The New York Public Library – mjesto na kojem se trebalo održati nezaboravno vjenčanje iz bajke Carrie i Face, teretanu u kojoj je vježbala Charlotte te brojna druga mjesta.

Na stranicama viator i on location tours moguće je pronaći više o samim lokacijama i karakteristikama pojedinih tura.

magnolia

Bilo kako bilo, ako ste zaista velik fan ove serije, filmova i njihovih protagonistica, usudite se posjetiti Veliku jabuku i uživo vidjeti ulice kojima su koračale ove glumice.

Ako o tome trenutno možete samo sanjati i to je u redu, do tada uživajte, smjestite se u fotelju, uzmite daljinski upravljač u ruke i pogledajte neke od epizoda ili filmove ove četvorke koja je promijenila ženski pogled na prijateljstvo, seks, ljubav, modu, koktele i neizbježne ženske cipele.

Autor: Vedrana Duić Loparić
Fotografije: Antonio Campoy, Sarah Leo, Wally Gobetz, Adam Walker, Thomas Hawk

Facebook Like Button