U filmskoj verziji stiže Šutnja bijeloga grada

Napeti triler “Šutnja bijeloga grada” stigao je na filmsko platno.

Priča filma Šutnja bijeloga grada prati inspektora Unaia Lópeza de Ayalu zvanog Kraken koji kreće tragom okrutnih ritualnih ubojstava koja potresaju baskijski grad Vitoriju-Gasteiz.

Kratak sadržaj filma Šutnja bijeloga grada

Na mjestima zločina uvijek se nalaze dva tijela; žensko i muško, uvijek s rukom na tijelu onog drugog.
Prvi takav slučaj zabilježen je prije dvadeset godina, a gotovo identično dvostruko ubojstvo danas je opet potreslo Španjolsku.

I to samo koji dan prije nego što iz zatvora treba izaći čovjek koji je za ubojstva osuđen – nekoć slavljen, a danas omražen, briljantni arheolog Tasio Ortiz de Zárate.

Pred inspektorom Ayalom, mladom zvijezdom vitorijske policije, težak je zadatak – otkriti kako je Tasio nastavio ubijati iz zatvora, ili pronaći ubojicu zbog kojega je junak Krakenova djetinjstva u tamnici dva desetljeća proveo nevin.

No, je li itko nevin u priči koju u sebi skriva Šutnja bijeloga grada? U mističnoj atmosferi Baskije, slijedeći trag krvi, koji vodi do Stare katedrale i velebnih palača Vitorije – ovaj triler furiozna tempa hvata nas u svoju mrežu i ne dopušta nam da predahnemo.

sutnja-bijelog-grada-triler-1

Triler Šutnja bijeloga grada snimljen je prema međunarodnom bestseller romanu Eve Garcíe Sáenz de Urturi

Riječ je o napetom i elegantnom krimiću u kojemu se mitologija i legende, arheologija i obiteljske tajne miješaju sve do vrtoglavog raspleta koji će vas zateći nespremne.

Za režiju filma zaslužan je Daniel Calparsoro, a u glavnim ulogama imamo priliku gledati Belén Ruedu, Javiera Reyu, Auru Garrido, Manola Solo i Alexa Brendemühla.

Još malo iz napetog filmskog trilera Šutnja bijeloga grada

Beživotna tijela djevojke i mladića od dvadesetak godina pronađena su gola u katedrali španjolskog grada Vitoria. Ovaj misteriozni slučaj dodijeljen je kriminalističkom profileru Unaiju i Albi, zamjenici načelnika.

sutnja-bijelog-grada-triler-2

Ubrzo otkrivaju kako je riječ o djelu serijskog ubojice, koji ritualnim ubojstvima već dva desetljeća terorizira njihov grad. Naporna istraga, puna mračnih slijepih ulica u koje ih navode društvene mreže, dovest će policijski dvojac do krajnjih granica, primoravajući ih da se suoče sa bezobzirnim ubojicom koji se kroz zločin kreće poput kameleona, a kome mogu biti mnogo bliži nego što vjeruju.

sutnja-bijelog-grada-triler

Ekranizacija prvog romana bestseller trilogije španjolske spisateljice Eve Garcie Sáenz de Urturi spaja sadašnjost i mračnu prošlost u neumornoj borbi mudrih inspektora protiv nepredvidive zvijeri, koji se ovog puta neće zaustaviti dok je ne strpaju iza rešetaka.

Napeti triler Šutnja bijeloga grada u Cineplexx i odabrana kina stiže 4. veljače!

Facebook Like Button