Mini priča o neobičnim snježnim majmunima

Upoznajte neobične snježne majmune zvane “Japanese macaques” uz priču i galeriju fotografija ovih spektakularnih bića.

Jigokudani ili “Dolina pakla” nalazi se u japanu, a ujedno je i poznata kao park snježnih majmuna. Neobičnom u svom izgledu i pomalo zastrašujućom dolinom iznad grada Noboribetsu Onsen vladaju vrući pareni otvori, sumporni potoci i mnogobrojne druge vulkanske aktivnosti. Ujedno je Jigokudani glavni izvor vrućih izvorskih voda u Noboribetsu.

Iz doline se pružaju atraktivne šetnice kroz šumovite brežuljke iznad Noboribetsu, a ako ih slijedite u šetnji od oko 20 do 30 minuta, doći ćete do Oyunuma, sumpornog ribnjaka s površinskom temperaturom koja seže i do 50 stupnjeva Celzija gdje se stvaraju i blatni ribnjak u blizini. U svakom slučaju ova dolina zaslužno je dobila svoje ime Dolina pakla no svejedno je posjećuju mnogobrojni znatiželjnici.

Upravo u njoj svoje sretne trenutke pronalaze japanski makaki, poznati i kao snježni majmuni, a smjestili su se u ovoj dolini koje je jedino mjesto u koje njima najviše odgovara, a gdje ih možete vidjeti kako se opuštaju u vrućoj vodi, igraju, hrane…

Jednom davno vođa skupine japanskih makakija ili snježnih majmuna usudio se okupati u izvorima tople vode, te je sada taj običaj među ovim simpatičnim životinjicama postao ustaljen tijekom zime.

Zanimljivost:
Mladunci snježnih majmuna ponekad pokazuju karakter ljudske vrste: kada se naljute ne žele izaći iz vode, a ponekad iz znaka protesta obave svoju nuždu u vodi.

Od hrane najviše vole jesti pšenicu a kada im to nije dovoljno odlaze u šumu i jedu mlado granje ili koru od drveća.

Zaigrane majmune svakodnevno posjećuju turisti i fotografi, a njihove poze možete vidjeti u našoj galeriji.

Facebook Like Button