Srce Velebita – utrka Uspon na Tulove grede

Kreće još jedna nezaobilazna bike avantura za MTB bicikliste, i one koji će to tek postati!

Polako, ali sigurno općina Lovinac i Lika uspješno se etabliraju kao vodeće destinacije cikloturizma u Hrvatskoj jer Srce Velebita nisu samo MTB biciklijade i utrke, one su mjesto dobrih vibracija i druženja kojima se MTB vozači vjerno vraćaju.

Velebitske surove stijene, makadam, šumski putevi, ali i pitome staze uz potoke, jezera i vrela nude za svakoga ponešto, uvijek nezaboravno!

Treću godinu za redom biciklijada Srce Velebita – utrka Uspon na Tulove grede upisana je u kalendar mnogobrojnih ljubitelja biciklističkih izazova u netaknutoj prirodi Velebita i Like.

Nakon ljeta tijekom kojeg se skupljala kondicija i brojali pređeni kilometri na ljubimcima na dva kotača, mnogobrojni MTB biciklisti s nestrpljenjem očekuju još jedno izdanje Srca Velebita – utrke Uspon na Tulove grede – pravo mjesto za odmjeriti snagu, a zatim uživati u bogatom programu koji pripremaju organizatori Udruga Srce Velebita, Općina Lovinac i Park prirode Velebit.

tulove-gede-trka-1

Ove godine, biciklijada kreće već u petak 13.9. ispred Hostela Sveti Rok, kako bi se sudionici priviknuli na savršeno čisti lički zrak u kombinaciji vožnje biciklom i planinarenja kroz bike & hike program na Tulove grede ili Zir – 45 km odnosno 30 km bicikliranja nakon kojeg slijedi planinarenje u trajanju od 2,5 sata.

Subota 14.9. rezervirana je za utrku Srce Velebita – Uspon na Tulove grede u ženskoj i muškoj kategoriji na lakšoj ili težoj stazi te zasebnoj AC/CD kategoriji (elektro-bicikli). Za najbolje sudionike osigurane su vrijedne nagrade!

Za najupornije nema odmora – u nedjelju 15.9. ponuđene su tri vođene ture:

- Zir i Suvajski bunari – dolinom uz izvore i potoke Općine Lovinac (35 km, visinska razlika 360 m)
- Winnetou – nova produljena staza iz Like na more (52 km, visinska razlika 1850m)
- Mile vode – prekrasna i opaka- samo za najspremnije (63 km, visinska razlika 1000m).

After bike programi organizirani su u Hostelu Sveti Rok i omiljenom izletištu Cvituša u petak i subotu navečer.

U pripremi je nepcu ugodna gastro ponuda ličkih specijaliteta i proizvoda lokalnih OPG-ova, zip-line, tombola, dobra glazba i logorska vatra s nezaboravnim pogledom na vrhove Velebita.

U subotu na Cvituši započinje i Medo KUP – paralelna bike utrka uzbrdo na ispadanje. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade!

Prijave za sudjelovanje na: www.outdoorlab.hr ili FB stranicama Srce Velebita i OutdoorLab.
Kontakt: Željko Klepić /mobitel: 091 3470640.

Fotografije: Unsplash

Facebook Like Button