Da li da na zube stavite Ker ljuskice ili keramičke laminate pitanje je sad?

Ker ljuskice ili keramički laminati svakako mogu dovesti do puno ljepšeg osmijeha koji mnogi ljudi priželjkuju.
Kada je riječ o estetskoj stomatologiji obično se misli na kozmetsku stomatologiju, najčešće na različite metode izbjeljivanja zubiju.
Misli se o zahvatima na zubima koji nemaju primarno medicinsku indikaciju nego su motivirani željom za ljepšim izgledom zuba i skladnijim osmjehom.

Odgovore na pitanja koja se najčešće postavljau kada je estetska stomatologija u pitanju odgovorila nam je dr.med.dent. Zvjezdana Feješ.

Osnovna znanja iz kliničkog rada u suvremenoj stomatologiji stječe u Australiji, gdje provodi dvije godine na početku svoje uspješne karijere.
Po povratku, usavršava se u kliničkom radu s posebnim naglaskom na području estetske stomatologije, te stječe licencu tvrtke Ivoclar za klinički primjenu keramičkih ljuskica.

Što su Ker ljuske?

Veneeris, keramičke ljuske, su tanki, gotovo nevidljivi slojevi keramike, 0,5 – 1 mm debljine, koje se direktno lijepe specijalnim ljepilima za površinu zuba.

One su jedna od najvažnijih metoda estetskog stomatologa kojom će se nadomjestiti kozmetski nedostatak jednog zuba ili grupe, najčešće unutar linije osmijeha.

Što su laminati?

Ljuskama možemo zatvoriti prostore između zuba, zube produžiti, proširiti, uniformirati boju, oblik ili simetriju, sve u svrhu postizanja blistavog osmjeha našeg pacijenta.

Laminati ili lumineers su također keramičke ljuske jedinstvene po svojoj debljini. Ultra tanke, debljine 0,2 mm, izrazito translucentne kojima repliciramo prirodni izgled cakline i postižemo dugotrajnu odgovarajuću boju zuba.

Uspjeh terapije ovisi o iskustvu i preciznosti liječnika terapeuta kao i vještini i umjetnosti zubnog tehničara koji će, osim prirodnosti, svakoj ljusci dati i određenu individualnost.

Da li je umetanje ljuski popularno kod ljudi?

Svaki čovjek, naročito mladi ljudi, sasvim sigurno ulaže mnogo truda kako bi što ljepše kada je vanjski izgled u pitanju.

Izgledati lijepo, svakako je na vrhu liste prioriteta. Kako bi bili posve sigurna da je njihov izgled zubiju savršen i da su zubi zdravi, trebaju svakako posjetiti svog zubnog liječnika koji će svojim profesionalnim savjetom, bilo da je to izbjeljivanje zuba, veneersi, laminati ili samo dentalwellness (pjeskarenje i čišćenje kamenca na zubima) i tretmanom doprinijeti cjelokupnom dojmu.

Facebook Like Button