Prirodnim sastojcima uklonite zubni kamenac

Redovito pranje zubi, korištenje zubnog konca i redoviti pregledi kod stomatologa važni su za održavanje oralne higijene i oralnog zdravlja.

Nepravilno četkanje zubi može dovesti do stvaranja naslaga koje kada se ignoriraju, stvarajući zubni kamenac. Zubni kamenac može prouzročiti razne bolesti zubi, ali i desni kao što je parodontitis.

Zato je iznimno važno redovno uklanjati naslage kamenca kako biste spriječili i druge oralne bolesti

Zubni kamenac može se tretirati u stomatološkim ordinacijama, ali slične tehnike možete primjenjivati i u privatnosti vlastitog doma koristeći prirodne sastojke.

soda bikarbona

Soda bikarbona

Kada je riječ o prirodnom uklanjanju zubnog kamenca kod kuće, soda bikarbona je zasigurno najučinkovitije sredstvo. Jednostavno umočite četkicu za zube u sodu bikarbonu i iščetkajte zube. Za više abrazivnog djelovanja možete pomiješati prstohvat soli. Isperite usta toplom vodom.

Jagode stol cvijeće

Jagode

Jagode, naranče, limun i limeta sadrže hrpu vitamina C, hranjivih tvari neophodnih za promicanje dobrog oralnog zdravlja. Sve što trebate je istrljati zube jagodom ili korom naranče ili limuna i ostaviti 5 minuta da odstoji na zubima. Isperite usta toplom vodom.

klinčić

Klinčići

Vjerojatno vam je poznato da se klinčići koriste u borbi protiv zubobolje, no jeste li znali da njima možete ukloniti naslage zubnog kamenca? Jednostavno pomiješajte 1 čajnu žličicu klinčića u prahu s par žličica maslinovog ulja i napravite pastu. Nanesite je na površinu zuba i ostavite 5 minuta da odstoji. isperite usta toplom vodom.

ocat

Ocat

Ocat je najčešće korištena stvar u domaćinstvu, stoga je zasigurno imate negdje u kuhinjskim ormarićima. Ocat ne pomaže samo u uklanjanju zubnog kamenca nego i sprječava demineralizaciju zubne cakline. Pomiješajte 2 žlice octa i žličicu morske soli u čaši tople vode i njome isperite usta. Osim toga, na četkicu možete staviti par zrna soli i nekoliko kapi octa te time tretirati naslage kamenca.

Tekst: Đorđe Martin

Facebook Like Button