Smrznuti limun je puno moćniji

Smrznuti limuni su puno više moćniji od kemoterapije u borbi protiv raka, prema novom istraživanju Sveučilišta Stanford.

Studija je pokazala da snažni nutrijenti u kori limuna mogu uništiti stanice raka kod 12 vrsta raka, uključujući i neke od najsmrtonosnijih – prostate, debelog crijeva, gušterače i pluća.

Objašnjavajući da je najpotentniji način konzumirati limun da ga se zamrzne, a zatim ga konzumirati zajedno sa svojom korom, istraživači navode da strašno griješimo kada je u pitanju limunova kora koje je zapravo mnogo više zdravstveno korisna nego ostatak ovog voća, a mi ju bacamo u smeće.

Kako najbolje iskoristiti moćne hranjive tvari u kori ovog čudesnog voća?

Prvo isperite limun temeljito, a zatim ga bacite u zip-lock vrećicu i stavite ih u zamrzivač.

Pričekajte dok se potpuno ne zamrzne i naribajte cijeli limun uz pomoć običnog ribeža.
Sada možete dodati ovaj ribani limun na bilo koje jelo koje želite, pospite ga na svoj sladoled ili salatu ili ga dodajte u svoj prirodni zeleni sok i promućkajte.

limun-1

Naribani limun će omogućiti da sve ima bolji okus, te će pojačati prehrambeni profil hrane isto tako.
Ispada da limunova kora sadrži do 10 puta više vitamina nego limunovo meso i sok, pa ju zdravstveni stručnjaci diljem svijeta preporučuju.

Ako počnete pratiti ovo pravilo kod konzumiranja limuna, zamrzavajući ga za jelo zajedno sa korom, dobit ćete daleko veće zdravstvene koristi nego da samo iscijedite dok iz limuna.

Svi vitamini i druge hranjive tvari koje se nalaze u kori limuna osvježit će svaku stanicu i tkivo u vašem tijelu i pomoći u detoksifikaciji.

Zdravstveni stručnjaci su rekli da je limunova kora ima učinak tisuću puta snažnija od kemoterapije i to bez bilo kakvih štetnih nuspojava povezanih s kemoterapijom.

limun hrana

Ribani smrznuti limun je super lako kombinirati s hranom

Možete ga dodati na sladoled, salate, u juhe i tako dalje i iskoristiti sve prednosti koje posjeduje. Najbolja stvar o zamrznutom limunu je da je on nevjerojatno učinkovit protiv svih vrsta raka, cista i tumora.

Višestruke studije na tu temu su pokazala snažan učinak limuna protiv stanica raka i preporučuju ga kao tretman. Osim toga, kora od limuna ima snažno antibakterijsko i antimikrobno djelovanje što znači da je on učinkovit protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija, također.

Limunova kora također regulira krvni tlak, ima antidepresivno djelovanje i uklanja osjećaj tjeskobe i razdražljivosti. Limunova kora alkalizira vaše tijelo i regulira pH vrijednost krvi, promovirajući optimalno zdravlje.

Spojevi koji se naći u kori od limuna, kao što smo već rekli, su tisuću puta snažniji od adriamicina, lijeka koji se obično koristi u kemoterapiji, ali je još važnije da spojevi u kori od limuna djeluju samo na maligne stanice, uništavajući ih, a ostavljajući zdrave stanice netaknute.

Facebook Like Button