Svaka joj je kap neodoljivo fina – Premium Graševina 2021

Mirisna i pitka, zove na još. Premium Graševina 2021 iz vinarije Belje idealna je za podizanje raspoloženja, ali i opuštanje na kraju dana.
Možete ju piti u društvu ili sami, zimi ili ljeti, jer poseban je užitak piti hrvatsko vino, posebice onda kad kušamo nešto autohtono, izvorno i uz to sjajnog okusa.

Iznimna sorta graševina, koja je Slavoniju ucrtala na vinsku kartu svijeta, u vinariji Belje koja je pak simbol baranjske regije, dobila je još jednu vrhunsku dimenziju kroz Premium Graševinu 2021.

premium vrhunska grasevina 2021 belje

Graševina je zasigurno jedna od najpoželjnijih sorti vina, koja golica nepca svakog vinoljupca i onog tko tek ulazi u svijet vina, a beljska u potpunosti osvaja svojim pitkim i osvježavajućim okusom.
Elegantna i iznimno dopadljiva, bistre zlatno-žute boje i prepoznatljive nježne sortne gorčine, dugog okusa, Graševina Premium 2021 traži gutljaj više.

Kada pomirišete ovo vino osjetit ćete specifičnu profinjenu aromatičnost, koja naglašava izvornu sortnost graševine, osjetit ćete meko, skladno vino s naglašenim citrusnim senzacijama mandarine i grejpa koje se vrlo fino preklapaju sa zelenom jabukom.
Već na prvi gutljaj osjetit ćete zaokruženost, finu mineralnost ali i kremoznost koja godi nepcu, a after taste završava s toplom gorčinom badema te slojevitim cvjetnim notama s dominacijom kamilice, koja je tako specifična za suhu graševinu istočne Hrvatske.

grasevina premium 2021 belje

Kako je najbolje poslužiti Graševinu Premium 2021

Kušali smo je na terasi našeg venecijanskog apartmana u predvečerje, ali i uz trpezu najfinijih delicija na glampingu, no ono što valja znati gdje se god gostili s ovim vinom, servirajte ga uvijek na temperaturi od 8 do 10 stupnjeva Celzijusa u Riedel Extreme Chardonnay čaši ili u klasičnoj čaši za bijelo vino.

premium grasevina belje uz predjelo

Uz što najbolje paše – gotovo uz sve :)

Zaista, ova beljska Premium Graševina sjajno se sljubljuje s raskošnom platom predjela od domaće salame, pršuta, grisina, tvrđih i mekanijih sireva, ali bijelim i finijim crvenim mesom.

premium vrhunska grasevina i brancin

Mnogi vrhunski kulinarski znalci savjetuju je i uz različitu bijelu ribu poput brancina, baš kako smo je mi servirali i pijuckali na našoj ljetnoj terasi. Nismo odoljeli servirati je i s još jednim jelom, jer je naprosto savršeno odgovarala s istarskim fužima, tartufima i piletinom.

istarski fuzi tartufi i vrhunska grasevina

Za one koji uvijek žele više i bolje

Znate li da Belje ima dodatnu razinu sjajnog iznenađenja? :) Uz izbor nekog od vrhunskih vina pa tako i Graševine Premium 2021, postoji mogućnost poklanjanja butelje s personaliziranom etiketom na kojoj može biti upravo ona poruka koju ste sami osmislili i tako darovali jedinstven poklon za sjećanje.

Izaberite Graševinu Premium 2021 (ili neku drugo vino iz vrhunskog asortimana vinarije Belje) i poklonite vino koje će izazvati dodatno oduševljenje. Zaista jedinstveno, kad želite pokloniti vrhunsko vino s osobnom porukom i sjećanjem za pamćenje.

vrhunska premium grasevina belje 2021

Za one koji žele znati i još malo više o vinu koje piju

Znate li Europska regija Baranja na granici Hrvatske i Mađarske dobila ime po vinogradarstvu i vinu koje lokalni stanovnici proizvode stoljećima, a još je zanimljivije da prema prijevodu s mađarskog izvornika Baranja znači majka vina.

Znate li da je temelje Belja postavio davnih dana, još u 17. stoljeću, princ Eugen Savojski koji je puno ulagao u sadnju vinove loze i postavio vrlo visoke standarde, a čiju viziju i danas slijedi vinarija Belje.

Tekst: Diana Mikloš WSET Level 2

Facebook Like Button