Sve što trebate znati prije promjene frizure

U životu ste sigurno jako mnogo puta izašli iz frizerskog salona očiju punih suza ne usuđujući se pogledati u neki od izloga na putu prema kući. Slaba vam je bila utjeha da kosa na sreću raste, jer ste drugi dan trebali poći na posao, rješavati sve obveze, a nezadovoljstvo je isijavalo s vašeg lica. Zamislite zapravo koliko nam kosa odnosno naša frizura svima znači u svakodnevnom životu.

Svako od nas želio bi da mu kosa odnosno frizura uvijek izgleda idealno, jer ona je zaista veliki ukras lica.
Frizura mnogo odaje i o karakteru pojedinca, a neke su takve da otvoreno govore i daju na znanje okolini što njen vlasnik podržava u životu.

Prije nego se odlučite posjetiti frizerski salon pogledajte svoju kosu u ogledalo i uočite što vam se na njoj najviše sviđa, jer ćete se tako najlakše dogovoriti s frizerom što želite istaknuti i zadržati prije bilo kakvih intervencija.

kosa18

Prošla su vremena kada su frizeri trebali znati samo dobro baratati svojim priborom, a bilo ih je svega nekolicina u našoj zemlji koji su zaista znali dobro stilizirati frizure i odrediti je prama obliku lica i tipu kose.
Neka vam frizer odgovori na sva vaša pitanja te zašto smatra je neki stil šišanja najviše pogoduje i podiže vaš izgled.

Ako ste prvi puta kod nekog stiliste za kosu potrudite se reći mu sve karakteristike vaše kose te kako se vaša kosa ponaša u pojedinim vremenskim prilikama ili ne prilikama.

Ne inzistirajte i ne pratite slijepo najmodernije trendove ako vam frizer sugerira da to nije dobro za vaš tip kose jer je možda premalo ima, tanka je, porozna ili je pak pregusta i prečvrsta.
slijepo pratite trenutnu modu koja možda ide protiv vašeg tipa kose.

Nemojte naširoko raspravljati i žaliti se na svoju kosu nego recite koje su vaši glavni atributi i što as najviše zabrinjava u vezi frizure.

suha kosa

Također je jako važno da prilikom odabira nove frizure pokušate razmisliti o njezinoj zahtjevnosti i koliko ćete vremena morati potrošiti na njezino održavanje, a kako bi frizura izgledala uvijek lijepo i njegovano.

Još jedna važna stavka odnosi se na broj odlazaka kod frizera, hoćete li morati odlaziti jedanput mjesečno ili samo nekoliko puta godišnje.
Ako volite spavati do zadnjeg časa onda su vaša jutra vjerojatno užurbana i kaotična stoga dobro promislite i pitajte frizera koliko je potrebno za “namještanje” nove frizure.

Većina frizera voli kada im se dođe s pripremljenom fotografijom željene frizure, pa čak i kada ona nije prikladna za vaš oblik lica ili tip kose. Oni iz fotografije ipak mogu iščitati koji stil volite, ali možete i u samom salonu pronaći u nekim od časopisa svoju novu frizuru no tada budite spremni i na komentare vašeg frizera kojem je zasigurno stalo da budete zadovoljni i da ga preporučujete svojim prijateljima.

Facebook Like Button