Tajna bicikla – stablo je progutalo bicikl u državi Washington

Stablo koje je progutalo bicikl u državi Washington?
Ideja o biciklu koje je progutalo stablo izgleda fantastično, te je u državi Washington, “bicikl kojeg je progutalo stablo” prizor kojeg dolaze gledati mnogobrojni mještani i turisti.

Ovo neobično stablo u suživotu s biciklom nalazi se na Vashon otoku, u državi Washington, te je davne 1994. godine osvojio prvo mjesto na natjecanju za odabir najneobičnijeg mjesta ili događaja, na području Washington-Oregona.

Očito je netko, prije nekoliko desetljeća, ostavio svoj bicikl naslonjen na stablo, i kako je stablo raslo, bicikl je počeo biti obavijen granama te postao dio unutrašnjosti drveta, a sada se ova neobična skulptura nalazi preko sedam metara od tla.

Nevjerojatna je činjenica da je stablo raslo oko bicikla, umjesto da ga gura preko, i da u sve to vrijeme, tijekom godina, nitko nije pomaknuo bicikl :)

Legenda o biciklu u deblu drveta

Bicikl je bio dio urbane legende godinama, a priča kruži i na društvenim mrežama te osvaja srca svojom misterioznošću i tajnama koje sadrži u sebi.

Prema legendi, ovaj je bicikl pored stabla ostavio dječak i otišao u rat davne 1914. godine te se nikada nije vratio. Istinita priča naime, prema otkrivanju države Washington, je malo manje romantična, ali s istim rezultatom.

Bicikl u stablu inspirirao je Berkeleya Breatheda, koji je napisao dječju knjigu Red Ranger Came Calling.

Možda, jednoga dana i saznamo pravu istinu ovog tajanstvenoga bicikla, no za sada možemo samo uživati i razmišljati o njegovoj čaroliji i prošlosti koju je zauvijek zapečatio u stablu.

OVDJE pročitajte što sve možete činiti sa svojim obožaanim biciklom

Idealna oprema za vaš ženski bicikl i vas
Pet razloga zašto ćete zavoljeti vožnju biciklom

Tekst: Azra Terzić
Fotografije: Foster

Facebook Like Button