Serija Vikinzi – posljednja moćna sezona

Moćnu dramsku seriji Vikinzi (Vikings) kanadsko-irske produkcije pratimo već niz godina i trenutno uživamo u borbama i skandalima drugog dijela pete sezone koju gledamo na Pickboxu. No znamo i kako naši junaci polako idu prema završetku svoje pustolovine.

U BORBU ZA BOGOVE

Stigla je vijest kako će šesta sezona, koja se trenutno snima u Irskoj, ujedno biti i ona posljednja.

Prvi dio šeste sezone trebao bi izaći na jesen 2019., dok bi drugi dio posljednje sezone trebao izaći u prvoj polovici 2020. godine. U najnovijem teaseru kojeg imamo prilike vidjeti, Vikinzi se pripremaju za novi napad, ne samo u svoje ime, već i u ime svojih bogova, što će obradovati fanove nordijske mitologije.

Podsjetimo se, Vikinzi su se dugo i predano držali svojih vjerovanja u nordijske bogove kao što su Odin, vrhovni bog, Thor, Loki, Freya…

SVE ŠTO ZNAMO O POSLJEDNOJ SEZONI

Šesta sezona Vikinga trenutno se snima u okrugu Wicklow u Irskoj.

Scenarist i producent i dalje je tvorac serije Michael Hirst, koji nam je pripremio 20 epizoda u posljednjoj sezoni – što prati i broj epizoda u prethodim sezonama.
Hirst nam je obećao sve brutalniju akciju kojoj se kao zagriženi fanovi možemo unaprijed veseliti.

vikinzi-1

O radnji posljednje sezone ne zna se puno, no ono što smo uspjeli otkriti govori nam da ćemo gledati kako naši Vikinzi putuju Europom prema Rusiji, a možda čak i Kini, te kako Ivar Bez Kostiju, kojeg gumi danski glumac Alex Høgh Andersen, ostavlja svoj trag nakon što je pobjegao iz Kattegata.

Zanimljiva informacija je i kako će Katheryn Winnick, koja glumi ratnicu Laghertu, u posljednjoj sezoni ući u jednu sasvim novu ulogu – onu redateljsku.

Popularna glumica režirat će jednu od epizoda, što će biti njezin redateljski debi.
S nestrpljenjem čekamo šestu i posljednju sezonu Vikinga, a do tada sve sezone mogu se gledati na Pickboxu!

Uz dopuštenje: Pickbox (sve fotografije)

Facebook Like Button