“Ti” genijalan i zastrašujuć roman

Autorica Caroline Kepnes donosi nam prvijenac TI, jedan od najboljih romana prema izboru Suspense Magazinea, genijalan zastrašujuć roman o vremenu društvenih medija u kojem živimo.

Kad prelijepa studentica kreativnog pisanja ušeće u knjižaru u kojoj radi Joe Goldberg, on poslije učini što i svatko: potraži njezino ime na internetu.

Samo je jedna Guinevere Beck u New York Cityju. Ima javan profil na Facebooku i neprestano objavljuje na Twitteru, otkrivajući Joeu sve što treba znati: Beck za prijatelje, diplomantica Browna s adresom u Bank Streetu i večeras izlazi u bar u Brooklynu – savršeno mjesto za „slučajan“ susret.

Joe joj nevidljivo i opsesivno preuzima nadzor nad životom, orkestrirajući niz događaja kako bi se pobrinuo da Beck završi u njegovim širom raskriljenim rukama. Na putu od uhode do njezina dečka, Joe se preobražava u Beckinu viziju savršenog muškarca, istodobno kradomice uklanjajući sve prepreke koje im se nađu na putu – pa makar ubojstvom.

Joeova opsjednutost nije nimalo romantična, no Kepnes toliko duboko uvlači čitatelja u način na koji funkcionira njegov mozak da pomaknute primisli počinju graničiti sa stvarnošću.

Kao zastrašujuć uvid u našu podložnost uhođenju i manipulaciji, prvijenac Caroline Kepnes donosi britku priču o suvremenom, hiperumreženom dobu. TI je neodoljivo pitak roman o nemilosrdnoj i stravičnoj prijevari, perverzno pametniji od svega što ste ikada pročitali. Uspoređuju ga s Nestalom, Američkim psihom i Kingovim romanom Misery.

Ti-1

„Roman me OPČINIO, ZGROZIO, UZBUDIO – sve to i drugo. Rijedak spoj neodoljive proze i radnje.“
Lena Dunham

„Genijalan triler sa stavom, odvažan i vjerodostojan uvid u prirodu opsesije.“
Sophie Hannah

„Fantastično jeziv triler… Knjiga zbog koje ćete život staviti na čekanje.“
Glamour

„Pametno i poremećeno.“
Elle

„Izvanredna priča… Nestala u kombinaciji sa zloćudnijom inačicom Djevojaka.“
Marie Claire

„Triler koji izaziva ovisnost!“
Closer

„Jezivo… Kepnesova će natjerati čitatelje da se u strahu osvrću preko ramena.“
Publisher’s Weekly

„Jezivo… nemilosrdno.“
USA Today

„Silno mračan ali neodoljiv prvijenac o dvoje ljudi vezanih romantičnom sponom koja prerasta u sve čvršći čvor.“

Roman TI, prvijenac Caroline Kepnes, preveden je na devetnaest jezika, nominiran za nagradu CWA New Blood Dagger za prvi objavljeni roman i postao predložak za istoimenu hit seriju Lifetimea i Netflixa. Nastavak romana Booklist opisuje kao „udružene snage Holdena Caulfielda i Patricka Batemana“. Autorica je stekla diplomu prvostupnice Američke civilizacije na Sveučilištu Brown i radila kao novinarka za popularnu kulturu u Entertainment Weeklyju te pisala scenarij za seriju U sedmom nebu. Sada se bavi isključivo književnošću i živi u Los Angelesu.

Uz dopuštenje: Stilus knjiga (sve fotografije)

Facebook Like Button