Top 5 privatnih otoka

Malo mjesta pružaju pravi luksuzni užitak i skrovitost kao mjesta za odmor na privatnom otoku. Kako bi vam predstavili najprimamljivije destinacije takve vrste u svijetu prikupili smo top pet najraskošnijih i najimpresivnijih odredišta koja se nalaze izvan dohvata znatiželjnika, a među gostima se nalazi isključivo osoblje.

North Island, Sejšeli

North Island, Sejšeli
Vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea izabrali su ovaj komadić raja kako bi u njemu proveli svoj medeni mjesec. Svega 11 vila na tri kilometra dugom otoku North Island na Sejšelima, diže privatnost na posve novu razinu. Preostali prostor je ostavljen za autohtonu floru i faunu ovog područja s više od 200.000 vrsta zaštićenih biljaka i životinja. Svaka od ovih vila izgrađena je, kada je to god bilo moguće, s lokalnim i recikliranim materijalom kako bi gostima ponudili što prisnije i toplije okruženje i ugođaj u kojem se luksuz osjeti na svakom mjestu. Gosti mogu uživati u najljepšim vizurama koju su ikada vidjeli. Kada je hrana u pitanju ovaj kompleks vila krasi filozofija “bez jelovnika” jer kuhari prilagođavaju dnevne jelovnike prema željama gostiju te sezonskim i organskim namirnicama.

Cheval Blanc Randheli, Maldivi

Cheval Blanc Randheli, Maldivi
Cheval Blanc Randheli jedno je od najprestižnijih odmorišta u Maldivima, a u prilog tome govori činjenica da njime upravlja LVMH Hotel Management. Raskošni interijeri i spektakularan osjećaj prostora svake vile pružaju odmor bez premca kada su udobnost i luksuz pod povećalom. Do njega se dolazi hidroavionom, a let iznad tirkiznog mora traje 40 minuta. Cheval Blanc Randheli ističe kao posebnost svoje netaknute plaže i kristalno čisto, tirkizno more. Ovo raskošno bajkovito mjesto obožavaju poznate osobe iz modne industrije, Hollywoodske zvijezde te svjetsko plemstvo.

Laucala, Fidži

Laucala, Fidži
Laucala je vlasništvo suosnivača Red Bulla, a u doslovnom prijevodu znači rajsko igralište slavnih i bogatih. Elle Macpherson je izabrala ovo otočje za svoje mjesto za vjenčanje, a i inače rado boravi ovdje. Raskošni krajolik posjeduje plantažu kokosa, predivni bijeli pijesak i beskrajnu prirodnu ljepotu. 25 vila u Fidži stilu smještene su među palmama, tik pored plaže s pogledom na koraljne grebene u južnom Pacifiku. Gosti koji su u potrazi za nekom aktivnosti mogu uživati igrajući golf na vrhunskom terenu ili koristiti neki od devet plovila za istraživanje okoliša iza Laucala otoka.

Azura Benguerra, Mozambik

Azura Benguerra, Mozambik
Smješten u samom srcu Bazaruto Marine Nacionalnog parka, Azura Benguerra je prva mozambička eko-butik destinacija, koja nudi gostima potpunu privatnost i bijeg od ostatka svijeta. Svaka od 17 vila sagrađena je potpuno ručno, u suradnji s lokalnom zajednicom i s velikom pažnjom prema okolišu. Smještena uz sam rub mora Azura Benguerra je jednostavno elegantna i sofisticirana a nudi nesmetan pogled na indijski ocean. Rezervacijom Predsjedničke vile gosti mogu uživati u potpunoj osami i svom privatnom kuharu.

Parrot Cay by COMO, Turks & Caicos

Parrot Cay
Parrot Cay by COMO’s sa svojom blizu dva kilometra dugom plažom te neviđenom razinom luksuza učinili su ovo mjesto omiljenim ljetovalištem bogataša. Sa svojih 400 hektara otok pruža dovoljno privatnosti tako da se gosti rijetko ili nikako ne susreću što osigurava visoku razinu privatnosti i intimnosti. Sobe, apartmani i vile pružaju čisti, osvježavajući interijer, a kompletan dojam uokviruje intenzivno tirkizno more koje okružuje sve prostorije. Gosti mogu uživati u različitim aktivnostima poput vožnje u kajaku, veslanju, no većina njih ipak se zbog vrlo smirene i opuštajuće atmosfere otoka naprosto prepuštaju jednostavnim laganim šetnjama ili ležanjem i odmaranjem.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially

Facebook Like Button