Vina Korta Katarina – biser poluotoka Pelješca

Mediteranska klima, šljunčane padine poluotoka Pelješca, bogate mineralima i okrenute moru i suncu, presudne su za osebujan, bogat okus i rubinsku crvenu sorte plavac mali, koja daje vrhunska vina Korta Katarina.

vinarija-korta-katarina-1

Vrhunska vina, gastronomska ponuda domaćih jela, topla dobrodošlica i proljeće koje nam dolazi izvrsna su pozivnica za posjetiti biser poluotoka Pelješca, vinariju Korta Katarina. Vinarija Korta Katarina smjestila se u blizini Orebića, a okružuju je prekrasni vinogradi, čarobna priroda i more.

U jedinstvenom, prekrasno uređenom i luksuznom ambijentu, domaćini u vinariji Korta Katarina odvest će vas na putovanje na kojem će kroz svoja vrhunska vina ispričati povijest poluotoka Pelješca i tradiciju proizvodnje vina.

vila-katarina

U proizvodnji vinarije Korta Katarina posebna se pažnja posvećuje sorti plavac mali, najvažnijoj crnoj sorti grožđa u Dalmaciji, ali i u cijeloj Hrvatskoj.

Jedinstvena lokacija na kojoj su smješteni vinogradi vinarije Korta Katarina u kojima se uzgaja sorta plavac mali i tradicija proizvodnje vina koja se njeguje rezultiraju vinima koja su punoga tijela, duboko obojena i s karakteristikama koje su značajne za podneblje poluotoka Pelješca.

Korta Katarina Plavac Mali 2012. glatko je, uravnoteženo i elegantno vino, punoga tijela. Vino je dinamično, s prepoznatljivom aromatikom zrelih okusa, sušenoga voća te mediteranskog bilja i začina. Vino Korta Katarina Plavac Mali 2012. ima veliki potencijal za odležavanje.

vinarija-korta-katarina-2

Vinarija Korta Katarina osvojit će vas elegancijom svojih vina, jedinstvenim ambijentom, prirodom koja osvaja i posebnom pričom. A vinske degustacije savršena su prilika za sve ljubitelje vina, posebno za turiste, koji se tako mogu upoznati s vrhunskim hrvatskim vinima.

Uz dopuštenje: Light komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button