Vinarija Kabola – otkrijte najljepšu butik vinariju u Istri

Putujete li u Istru, neka vam nezaobilazno mjesto bude bajkovito lijepa vinarija Kabola – oduševit će vas romantična kamena stancija, a uz čašu vrhunskog vina pogled na vinograde i masline bit će još ljepši.

Dolaskom u pitoreskni istarski dio između Buja i Momjana odmah ćete uvidjeti i oduševiti se izgledom svima nam privlačne Toskane ili Provanse.

Na jednom od najljepših istarskih imanja smještena je, iznimno poznata po svojim vrhunskim vinima, vinarija Kabola s pogledom na more, Alpe i Dolomite.

vinarija Kabola Winery

U samom središtu imanja prekrasno je kameno zdanje, a oko njega vinogradi, priroda i ugodna tišina

Vjerujte ovo je savršeno mjesto za digitalni detoks, punjenje baterija i bijeg iz gradske vreve i buke.

Na romantičnom balkonu i na prostranom kamenom dvorištu posvuda je cvijeće te pokoja maslina, a pažnju privlači velika amfora i plave „škure“ na prozorima.

Sve je usklađeno, jednostavno i nepretenciozno

Jedinstveni ambijent ovog mjesta privukao je Luku Šulića i Stjepana Hausera koji su tu prije nekoliko godina snimili spot za temu Love iz kultnog filma Kum.

istra momjan buje Kabola

Odvažno, inovativno, drugačije vinsko imanje

Imanje s ruševnom stancijom kupio je 2000. godine Marino Markežić, jedan od najpoznatijih istarskih vinara, obnovio ga i pet godina kasnije otvorio vinariju Kabola, čija se vrhunska vina danas nalaze u najprestižnijim restoranima u svijetu.

Vino je u obiteljskoj tradiciji Markežić već tri generacije, još od 1891. godine, a danas ga cijene najpoznatiji sommelieri.
U vinima vinarije Kabola uz terroire odražava se odvažnost i inovativnost ovog istarskog vinara, koji je prvi u Hrvatskoj počeo s proizvodnjom vina iz amfore.

malvazija vina Kabola

Malvazija Amfora jedno je od najtraženijih istarskih vina, a uz nju u podrumu kamene stancije nastaju i Malvazija istarska, Malvazija Unica, Muškat momjanski, zanimljivi pjenušac RE, Teran, Merlot, Cabernet sauvignon, cuvee Supremo, Teran Amfora i neodoljivi rose Rosa.

rose vino kabola

Rosa Kabola

U vinskom svijetu rose je prvi vjesnik proljeća, savršeno je osvježenje u toplijem dijelu godine i sjajan izbor za uživanje u trenutku.

Izraženog mirisa s notama maline i šumske jagode i lijepom bojom trešnje, Rosa Kabola od sorte teran, suho je i mekano vino, srednjeg tijela, ugodne svježine i blagih tanina.

Harmonično, intenzivnog okusa, na „after tasteu“ osjeća se nota aronije. Uživat ćete u svakom gutljaju.
Želimo vam dobar tek uz rižoto od istarskih šparoga i čašu ovog iznimnog vina.

Fotografije: arhiva vinarije Kabola

Facebook Like Button