Virtualno kroz Frankfurt i njegova najbolja mjesta

Frankfurt mnogi doživljavaju kao financijsko središte, ali ovaj njemački grad pruža puno više od toga, stoga krenimo u virtualnu šetnju kroz njegova najbolja mjesta.

Frankfurt je grad u kojem živi toliko mnogo stranaca, što dokazuje i to da je samo polovica građana porijeklom iz Njemačke

Užurbana metropola spaja prekrasne povijesne građevine i znamenitosti te predivne parkove s modernim čeličnim i staklenim zdanjima, stvarajući posebnu kombinaciju i kolaž starog i novog koji se može pronaći u cijelom gradu.

centar frankfurta crkva

Predviđa se da će se financijska moć Frankfurta, i njegova živost koju čine ljudi iz cijelog svijeta, još povećavati tijekom sljedećih godina pa vas pozivamo da istražite i pogledate što sve možete pronaći u ovom gradu na rijeci Majni.

frankfurt Villa Kennedy

Najljepši boravak u Frankfurtu

Villa Kennedy je intimno zdanje sa prekrasnim zatvorenim zelenim dvorištem. Ova villa nije samo sjajna za udoban smještaj u njoj možete obaviti i neke zdravstvene pretrage ili ostati koji dan u lječilištu i odmoriti ili izlječiti duh i tijelo.

Sofisticirane, mirne sobe i apartmani toliko su udobni te pružaju dobrodošao predah nakon dana provedenog u šetnji i istraživanju Frankfurta.

boutique hotel frankfurt Roomers

Još jednu mogućnost izuzetnog odmora pruža Roomers, posebno usklađenog dizajna, a pruža nekoliko vrsta udobnih, skladno uređenih soba i apartmana.

Kao i ovaj grad interijer spoj čeličnim i baršunastim elementa, a navečer ćete moći uživati u nagrađivanom Roomers Baru u koji dolaze svi koji žele sresti poslovnu publiku željnju večernjeg odmora i odmaka od užurbanog dnevnog ritma.

Freitagskueche_Restaurant

Gdje treba jesti u Franfurtu

Omiljeno mjesto je Freitagsküche poznat po izuzetnim večerama petkom. Stilski prekrasno uređen od živahnog prostora za jelo samo je veličanstveniji popis kuhara i raznih umjetnika koji se udružuju kako bi stvorili specijalnu atmosferu za večeru petkom.

Naravno, kulinarski užitci nisu rezervirani samo za jedan dan u tjednu, ovdje se dolazi i na sjajan ručak koji će zadovoljiti sva vaša čula.

Seven-Swans restoran frankfurt

Za fantastično vegetarijansko iskustvo posjetite svjetski poznati Seven Swans

Izvrsna večera, s Michelinovom zvjezdicom, u restoranu koji se smatra jednim od najboljih u svijetu za vegetarijanske specijalitete. Iako je rezervacija obvezna, očekujte jedinstvenu večeru uz svijeće, u jednoj malenoj zgradi pored rijeke.

restoran frankfurtu Atschel

U Atschelu se možete vratiti u Frankfurt iz davnina

Osnovana 1849. godine, specijaliteti Biergartena ispisani su na školsim pločicama, a u restoranu vlada poseban ugođaj, ugođaj jedinstvenog interijera. Isprobajte jako i osvježavajuće piće, lokalni Apfelwein, vino od jabuka tipično za ovaj kraj.

Fotografie-Forum-Frankfurt

Što treba vidjeti i posjetiti

Smješten u središtu umjetničke četvrti, Fotografie Forum Frankfurt posjeduje izuzetane zbirke povijesnih i suvremenih fotografskih izložaka. Inovativni program popraćen je predavanjima i radionicama, što ljubiteljima fotografije omogućuje duboko upoznavanje s opusom.

the-english-theatre kazaliste u frankfurtu

Postave i programi u kazalištu English Theatre’s izvode se na engleskom jeziku. Uz poeziju, ali i tradicionalno kazalište, ovu raznoliku postavu vrijedi obići i vidjeti dok ste u Frankfurtu.

carska suma frankfurt

Malo izvan središta grada nalazi se Carska šuma

Jedno od najznačajnijih zelenih površina u cijeloj Europi nalazi se u upravo u Frankfurtu. Mirno, šumovito područje predivno je za opuštajuće jutarnje duge šetnje ili popodnevnu vožnju biciklom.

katedrala u frankfurtu

Katedrala koja ostvalja bez daha

Upečatljiva i veličanstvena, katedrala sv. Bartolomeja u Frankfurtu gotovo je neodoljiva u svojoj zamršenoj ljepoti. Podrijetlo ove gotičke građevine može se pratiti do 7. stoljeća, od tada je više puta obnavljana u dijelovima, a služila je i kao krunidbeno mjesto u vrijeme Rimskog carstva.
Obilazak katedrale je besplatan, a pogled s vrha tornja na grad zapamtit ćete zauvijek.

Facebook Like Button