Virtualno putovanje Engleskom najljepšim predjelima od obale do unutrašnjosti

Pogledajte neke od predivnih destinacija čarobno lijepe Engleske iz svoje fotelje virtualno uživajući u nezapamćeno lijepim predjelima Velike Britanije .

Zaobilazeći veće gradove usredotočit ćemo se na prekrasnu prirodu Hampshirea, Cotswolda, Dorseta i Berkshira.
Krenut ćemo uz obalu, prolazeći kroz veličanstvenu grofoviju Devon prije nego što se uputimo prema sjeveru, prema stjenovitim krajevima Engleske.
Potom skrećemo prema istoku s pogledom na Suffolk gdje istražujemo zadivljujuću obalu i prekrasnu unutrašnjost.

bangalore palaca

Zanimanje za ruralne dijelove Engleske raste pojavom i emitiranjem mnogobrojnih izvrsnih televizijskih serija, gdje zeleni predjeli ove predivne zemlje bude zanimanje mnogih od nas pa nam dopustite da još malo potaknemo vašu zainteresiranost.

Cotswolds engleska grofovija

Grofovija Cotswolds

Grofovija Cotswolds obuhvaća čak pet grofovija i ovo je najveće područje u Engleskoj i Walesu koje krasi izvanredna prirodna ljepota. Cotswolds je poznatop po klasičnim engleskim selima, čije su kamene kuće izgrađene od kamena boje meda.

Rustikalno okruženje idealno je za šetnju, planinarenje, vožnju biciklom ili opuštanje u prekrasnom pogledu na mnogobrojne brežuljke.

Hotel Daylesford Cottages

Spavanje u autentičnom okruženju Engleske

Daylesford Cottages je prekrasno obnovljena tradicionalno obnovljena kuća, nekoć Cotswoldska koliba sa snažnim hrastovim gredama i ogoljelim zidovima gdje možete doživjeti izvorni način engleskog života obiteljskog gospodarstva.

Cotswold Read Cottages engleska

Barnsley House je šik seoski hotel u starinskom selu s kamenim kućama, a nudi i smještaj u tradicionalnoj kolibi za sve koji žele doživjeti iskonsku iskru nekadašnjeg načina života sa kompletnim komfotom današnjice.

knjiga

Pročitajte knjigu o stilu života u grofoviji Cotswolds

Roman Cider With Rosie književnice Laurie Lee prodan u šest milijuna primjeraka
Ovaj roman iz 1959. godine kronika je tradicionalnog života u selu Cotswolds, iz perspektive djeteta.

Prva dio trilogije, s radošću opisuje sjećanja na vrijeme prije automobila i struje, a opisuje selo koje očekuju neminovne promjene. Ovo je čudesan pogled na sretno proživljeno djetinjstvo na selu.

Hampshire

Putujemo kroz grofoviju Hampshire tamo gdje je rođena spisateljica Jane Austen

Hampshire se nalazi na južnoj obali Engleske, a obilježavaju ga sela, živopisni gradovi, uključujući i Winchester – drevna prijestolnica Engleske, plaže, brojni nacionalni parkovi te obalne ljepote.

Prošećimo legendarnom stazom Titanic u Southamptonu, a slijedit ćemo kroz slike i korake Jane Austen u nacionalnom parku South Downs.
Također, prizor stotinu divljih ponija u New Forestu neizostavno je iskustvo kada želite upoznati ovaj dio Engleske.

Chewton Glen hotel

Smeštaj u Hampshiru za pamćenje

Ova dva imanja odišu tipičnim britanskim šarmom i elegancijom i nude mnoštvo aktivnosti na selu koje tako rijetko možemo doživjeti.
Chewton Glen seoska je kuća pretovrena u hotel, u samom srcu Hampshirea, s nekoliko apartmana izgrađenih u krošnjama drveće. Iskustvo je to koje se pamti.

FarleighWallop Engleska

Farleigh Wallop je pak seosko imanje veličine čak 4000 hektara dostupno i idealno za cijelu obitelj ili prijetelje koji žele potpuni kućni ugođaj stare Engleske.

Richard Adams Watership Down

Najbolji uvod života u Hampshireuu dobiti ćemo kroz izvrsnu basnu

Svjetski poznata knjiga Watership Down romanopisca Richard George Adamsa
Ova je roman napisan 1972., a priča je smještena u Hampshireu i prati grupu zečeva i razne prijetnje na koje nailaze u njihovim zečjim životima.

Ove zečiće slijedimo kroz priču dok bježe iz svoje uništene jazbine u potrazi za novim domom. Ovaj, na prvi pogled dječji roman, nagovještava univerzalne teme i bilježi krhku veličanstvenost engleskog sela.

Devon Engleska

Najbolje od engleske prirode svakako je Devon

Nudeći slikovita sela, zabačene ruralne krajolike, pješčane plaže, fosilne litice i divlje močvare, Devon prikazuje britansku prirodu u najboljem izdanju.

Uz ovaj veličanstveni krajolik, ovo je idealno mjesto za seoske i obalne aktivnosti poput jahanja konja, duge vožnje biciklom, mirne, meditativne šetnje, ribolov ili surfanja.

Gastronomska destinacija

Ovdje treba isprobati autohtonu kuhinju koja je usredotočena na domaće sastojke i filozofiju od polja do stola, a naravno, ne smijete propustiti popodnevni čaj s tuljcima i tradicionalnom kremom iz Devonshirea.

Gara Rock  Engleska

Boravak u dva dragulja Devona

Ultra šik hotel, na južnoj obali, Gara Rock osvaja podjednako svojim eksterijem i interijerom. Smješten je na liticama u Salcombeu, a svojim prekrasanim pogledom budi skrivene osjećaje iz proočitanih pustolovnih ili ljubavnih romana.

Yeotown hotel engleska

Yeotown je još jedno ekskluzivno mjesto za odličan smještaj i odmor u sjevernom Devonu. Višestruko nagrađivan Yeotown je naprosto neodoljivo ljupko mjesto u kojem se čovjek osjeća dobrodošao već u prvom susretu.

knjiga tarka the Otter

Knjiga koja dočarava sjeverni Devon

Tarka The Otter romanopisca Henry Williamsona
Ovaj roman iz 1927. prati priču o Tarci, mladuncu vidre. Uživajte u čitanju dok Tarka odrasta učeći loviti ribu i strijepi pred lovcima u divljinama Sjevernog Devona.

Priča je smještena pored rijeka Taw i Torridge te snažno opisuje detalje ovog prirodnog staništa i općenito divlje prirode Devona.

Devon obala engleska

Suffolk je dragulj istočne obale Engleske

Karakterističan po nepreglednim ravnicama ovaj kraj posjeduje opušteni šarm prepun nevjerojatne povijesti.

Upoznajemo ovaj dio Engleske počevši od neobičnog primorskog grada Southwolda, s malenim pivovarama i elegantnim buticima, sve do vijugavih riječnih tokova s preko 125 km plovnih putova.

Suffolk engleska

Najbolji smještaj u Suffolku

Izaberite kako želite provesti svoje dane, jer ako vam je do brčkanja u moru i lješkaranja na suncu tu je Swan. Smješten na svega dvije minute hoda od plaže, ovaj šarmantni hotel nalazi se u selu Southwold.

Retreat-East-The-Farmhouse

Za doživljaj seoskog ugođaja i načina ljudi u ruralnom dijelu ovog kraja za smještaj je zasigurno najbolji Retreat East koji pruža savršen i opuštajući odmor na selu.

Dorest

Dorset je pravo mjesto za užitak u iskonskoj tradiciji Engleske

Prekrasan Dorset smješten uz engleski kanal i tipičan je engleski nizinsko brežuljkasti kraj, velike povijesti i nekih od najboljih plaža u zemlji.

Možda manje poznat od susjednih Devona i Cornwalla, Dorset posjeduje svoj jedinstveni šarm.

engleski pub

Osim šetnje po bogatim zelenim poljima pravi je užitak razgledati prekrasno očuvana sela u kojima su kuće i dan danas pokrivene sa prirodnim materijalima poput slame. Ovdje je gastronomija kao stvorena za one koji vole izvorne okuse, jer se može uživati u domaćoj hrani u nekom od tradicionalnih lokalnih pubova.

Summer LodgeEngland engleska

Spavanje među vrtovima

Zamislite odmarati i spavati u svježoj posteljini dok vam kroz prozor ulaze mirisi iz vrtova. Hotel Summer Lodge pravo je mjesto za ovakve snove jer se nalazi u šarmantnom selu Evershot, a okružen je s čak četiri hektara raskošno uređenih vrtova.

Serija koja dočarava život ovog kraja

Broadchurch je zanimljiva serija čija je radnja smještena uz prelijepu englesku jursku obalu. Kroz napetu drama o ubojstvima u ovoj seriji doživjeti ćete i kadrove zapanjujućih pogleda ovog kraja.

kraljevski okrug Berkshire

Kraljevski okrug Berkshire

U kraljevskom okrugu Berkshire smješten je svjetski poznat dvorac Windsor, najpoznatije trkalište čistokrvnih konja Royal Ascota i povijesni gradić Newbury, smješten zapadno od Londona na jugoistoku Engleske, koji fascinira srednjevjekovnim povijesnim znamenitostima.

Osim relaksirajućih šetnji uz rijeku Temzu, ovdje postoji obilje povijesno značajnih mjesta, uključujući tradicionalno veliko selo Pangbourne koje obiluje zanimljivom arhitekturom i mjestima koja nećete zaboraviti.

Obilazak Savill Gardena, koji je zatvoreni dio Vindorskog Velikog parka u Engleskoj, koji je stvoren u 1930-ima vrijeme će proteći ludom brzinom u obilasku raskošnih vrtova i šume, a šarene, vrlo pomno osmišljene, ukrasne površine i ribnjak cijelu će priču zaokružiti izvrsnim provodom za sve koji vole povijesne vrtove.

I kao što to u tradicionalnoj Engleskoj biva u grofoviji Berkshire smjestio se tipičan Eton College, a Eton je svjetski poznata engleska privatna škola za mladiće od 13. do 18. godine života, osnovana davne 1440. godine za vrijeme čuvenog kralja Henrika VI.

Ovaj dio Engleske nezaobilazno je mjesto za pravi rustikalni doživljaj veličanstvene prošlosti koji istovremeno posjeduje tipičan britanski krajobraz i povijesne gradove, a tako je blizu hektičnog Londona.

Coworth Park hotel

Želite li se osjećati otmjeno i doživjeti dašak svjetski poznatih konjičkih utrka na koje dolazi plemstvo onda je to svakako smještaj u Ascotu u prekrasnom zdanju Coworth Park koja je smještena na čak 240 hektara lijepih Berkshire parkova.

Yorkshire engleska

Yorkshire idealna scenografija za mnoge filmove

Ljepota Yorkshire govori sama za sebe, a njegova ruralna okolina i predivna polja služila su kao kulisa u mnogim svjetski poznatim filmovima.

Yorkshire englska

Bogata rimska i vikinška baština i znamenitosti razasuta su po poljima na kojima pasu ovce, a prostrani nacionalni parkovi savršeni su za istraživanje u dugim bezbrižnim šetnjama ili u vožnji biciklom.

York je dragulj sjeverne Engleske predodređen za kulturnu avanturu, a neizostavan tog kraja svakako je čuvena katedrala iz 13. stoljeća koja je neizostavan dio razgleda.
Šetnja ulicama u kojima caruju šik trgovine s lokalnim delicijama oduševljavaju mirisima i okusima koje svatko jedva dočeka kušati.

Grantley Hall hotel

Spavanje iz snova za sve koji vole iskonsku englesku prirodu

U sjevernom Yorkshireu najbolje se spava i odmara u hotelu Grantley Hall koji je zapravo seoska kuća smještena u zapanjujuće lijepo uređenim vrtovima, a zgodno je što se sve nalazi u blizini Yorkshire Dalesa koji je pravi doživljaj tipične engleske prirode.

Doživljaj Yorkshirea kroz filmsku scenografiju

Film Moje ljeto ljubavi istinita je priča o prijateljstvu koje prolazi kroz teškoće, dva svijeta koji se sudaraju dok se u pozadiniskim kulisama filma ističe veličanstvena jorkširska ljepota prirode.

Serija Happy Valley
Doživlja realnog života najbolje se može doživjeti, kada su mali ekrani u pitanju, kroz epizode serije Happy Valley u kojoj, prolazeći kroz osobnu bol, narednica Catherine Cawood vodi snage zakona zapadnog Yorkshira u borbu protiv kriminala.

Doživite Englesku kroz glazbu

Wuthering Heights svjetski poznate Kate Bush

Kate Bush jedna je od najomiljenijih umjetnica u Velikoj Britaniji, a ova pjesma jedna je od njenih najpoznatijih. Ova pjesma temelji se na istoimenom romanu iz 1847. godine, Emily Bronte, i predstavljena je na debitantskom albumu Kate Bush pod nazivom Kick Inside. Ovo je njezin najuspješniji i nezaboravan singl s očaravajućim i atmosferskim tonovima.

Grupa Country House s poznatim glazbenim brojem Blur
Ovo je glavni singl s četvrtog po redu albuma “The Great Escape” grupe Blur, a fokusiran je na priču o čovjeku koji živi svakodnevnim životom u engleskom selu.

Quintessenically Group je britanska concierge tvrtka koju su 2000. osnovali AARON SIMPSON, Ben Elliot i Paul Drummond. Sjedište tvrtke je u Londonu i posluje sa 60 ureda širom svijeta, gdje je LARA HAM predsjednica Uprave Quintessentially kluba za jugoistočnu Europu.

Facebook Like Button