Virtualno putovanje u Meksiko: mjesta, glazba i hrana koja će vam dočarati ovu egzotičnu zemlju

Vodimo vas na virtualno putovanje kroz meksički poluotok Yucatan, jedan od najljepših dijelova američkog kontineta.
Ovaj pravi tropski raj nudi svakom ponešto od plaža s bijelim pijeskom do bujne, živopisne džungle, majansko nasljeđe ali i kolonijalne gradove, a sve to danas možete pratiti iz udobnosti svoga doma.

Hero,-Mayan-Ruins,-Coast,-Sea,-Trees,-Tulum,-Mexico

Virtualno putovanje kroz Meksiko

Obiđite glavne simbole ove regije, odsjedajući u jednom od tri vrhunska hotela Coqui Coqui, ovisno o osobnim preferencijama. Mogućnosti su razne, od elegantnog smještaja u gradiću Cobi koji se nalazi u džungli, do kolonijalne rezidencije u šarmantnom gradu Valladolidu sve do elegantne, ali tipične, gradske kuće u umjetničkom gradu Merida.

Valladolid Meksiko

Ako želite uživati bosonogi odlučite se za ostanak od nekoliko noći na izuzetno privlačnoj pješčanoj plaži Tulum, okruženoj bujnim palmama, i to u boho-chic smještaju Nomade Tulum.

Coqui-Coqui-Coba-Residence-and-Spa,-Coba,-Mexico

Gdje se najljepše odmoriti i opustiti na ovom putovanju

Prvo odredište je Coqui Coqui Coba Residence and Spa, butik resort smješten u drevnom majanskom gradu Cobi usred Yucatanske džungle.
Blizina drevnih ruševina pruža šansu za miran i osamljen ranojutarnji posjet nakon kojega možete odmoriti na terasi s pogledom na lagunu ili u laganom opuštanju u nekom od dva bazena.

povijest meksiko

Dok uživate u jednostavnosti hotelskog interijera možete se u potpunosti prepustiti bujnom zelenilu koji okružuje ovo mjesto i pobjeći od svakodnevnih briga.

meksicki dorucak

Za doručak kušajte tipični meksički objed: Huevos Rancheros!
Recept pronađite na našoj Wish stranici :)

Svoje putovanje završite na obali u Nomade Tulum

Ovaj vam rustikalni posjed pruža predivan doživljaj dok uživate u pijesku pod vašim prstima lagano šećući po romantičnoj obali.
Za sve koji aktvino brinu o prirodi sviđati će se ekološki pristup Nomade Tulum hotela koji se očituje i u arhitekturi koja se spaja s prirodnim okruženjem, te je gotovo u cijelosti izgrađen od drveta i kamena.

nomade tulum meksiko Facebook

Ovo mjesto i stil uređenja jednostavno vas pozivaju da sjednete, odmorite dušu i tijelo ušuškani u luksuz.
Dok sunce lagano zalazi probajte neki od tradicionalnih meksičkih koktela koji će vas dodatno osvježiti.

Začinjena Margarita sa krastavcem koktel koji stiže iz Meksika

Recept za osvježavajući koktel Začinjena Margarita sa krastavcem pronađie OVDJE.

Objedovati možete u jednom od dva restorana kojima je fokus na održivosti, jer koriste samo sastojke koji se mogu nabaviti iz lokalnih izvora.

Bascilica Guadalupe Mexico City

Koji nas filmovi vode na autentične lokacije predivnog Meksika

Roma

Ova drama, ovjenčana Oskarom, inspirirana je životom redatelja Alfonso Cuaróna, a smještena je u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, u gradu Mexicu.
Priča prati godinu dana u životu Clea, kućepazitelja u obitelji iz srednje klase. Uz političke nemire koji vladaju u zemlji u ovom se filmu pruža se uvid koji tada vlada unutar društvenog i obiteljskog života ovog podneblja.

San Miguel Meksiko

Coco

Ovaj zanimljivi film dolazi iz radionice Disney Pixar, a prati pjevača u usponu pod imenom Miguel.
Iako Miguel želi dokazati svoj pjevački talent, njegova obitelj ima teret dugotrajne zabrane bavljenjem muzikom.
Miguel se upušta u putovanje “Zemljom mrtvih” kako bi otkrio povijest svoje obitelj i spoznao izvor ove čudne zabrane.

meksiko grad

Y Tu Mamá También

Ova priča o odrastanju prati dva dječaka na improviziranom putovanju. Iako je priča uokvirena kroz klasnu naraciju, nagrađivani redatelj Alfonso Cuarón stvara slojeviti film koji progovara o dječačkom odrastanju, muževnosti i siromaštvu.

kuce u meksiku

Knjige koje najljepše dočaravaju egzotični Meksiko

Like Water For Chocolate – Laura Esquivel

Ova knjiga prati najmlađu kći Titu, iz obitelji De La Garza, kojoj je zbog tradicije zabranjeno udati se za Pedra, svoju veliku ljubav.

Umjesto toga ona se mora brinuti za svoju bezdušnu majku sve do njezine smrti.
Tita uz pomoć svojih magičnih napitaka zavodi i opčinjava Pedra, koji se ženi njezinom sestrom, kako bi mogao biti blizu Tite. Mogu li Pedro i Tita doživjeti sreću iako su prisiljeni živjeti godinama jedni pored drugih a u nemogućnosti su biti zajedno.

Under The Volcano – Malcolm Lowery

Smješten na Dan mrtvih u malenom gradiću Quauhnahuac, 1938. godine, ovaj roman priča o bivšem britanskom konzulu, Geoffreyu Firminu te njegovom tragičnom kraju.
On se nalazi na putu samouništenja, zbog svog velikog poroka, alkoholizma.

U posjet mu dolazi njegova žena, s kojom nije u nimalo bliskim odnosima, kako bi spasila njihov gotovo propali brak, ali joj se na putu nađe Geoffreyev polubrat i stari prijatelj iz djetinjstva.
No, Geoffrey nastavlja svoj samodestruktivan život do samog nesretnog kraja.

meksiko meksicki

The Labyrinth Of Solitude – Octavio Paz

Ova međunarodno priznata knjiga, meksičkog pjesnika, jednog od najvećih pisaca i mislilaca, istražuje potragu Meksika za svojim identitetom.
Ova knjiga-esej pruža uvjerljiv uvid u zemlju koja je skrivena iza određene maske, opterećena povješću između Sjedinjenih Američkih država i latinske Amerike kao i učinkom na identitet Meksika.

Mariachi meksiko

Glazba koja nas najbolje vodi kroz sunčani Meksiko

Mariachi Vargas de Tecalitlán, “En Concierto”

Ovaj proslavljeni i dugovječni meksički folk sastav, osnovan 1897. godine, svira klasičnu mariachi glazbu, pri tom koristeći, harfe, trube i violine. Možete očekivati dašak orkestracije i novog uvida u tradicionalne meksičke zvukove.

Nortec Collective, “Tijuana Sessions Vol. 1″

Dolazeći iz Tijuane, Nortec Collective spaja tehno i autentičnu meksikansku glazbu stvarajući autentični i lako slušljiv spoj. Zahvaljujući svojem jedinstvenom pristupu glazbi njihov uspjeh je ovjenčan nominacijama na dva Latin Grammys događaja.

Café Tacuba, “Re”

Drugi album, meksičke grupe Café Tacuba, spaja rock & roll te punk s latinskim ritmovima, i postaje jedan od najboljih latinskih rock albuma ikada.

Saznajte nešto novo

Faces Of Frida

muzej Frida Khalo Meksiko
Google Art & Culture jedinstven je projekt koji se realizirao uz suradnju sa svjetskim muzejima i galerijama te odao počast meksičkoj umjetnici Fridi Kahlo, stvarajući privlačnu online izložbu.
Prikazujući više od 800 dijela i predmeta ove izuzetne umjetnice i to iz njezine privatne kolekcije, uključujući pisma, dnevnike, odjeću i druge objekte bliske umjetnici, njezin svijet postao je dostupan na ekranu računala ili mobitela.

 

Tekst i fotografije uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

 

Quintessenically Group je britanska concierge tvrtka koju su 2000. osnovali AARON SIMPSON, Ben Elliot i Paul Drummond. Sjedište tvrtke je u Londonu i posluje sa 60 ureda širom svijeta, gdje je LARA HAM predsjednica Uprave Quintessentially kluba za jugoistočnu Europu.

Facebook Like Button