Visa kartica velikog srca: Uljepšajte ove blagdane djeci koja će Božić provesti bez najmilijih

Kupujte sa srcem: Visa kartica kojom možete pomoći djeci koja će blagdane provesti u bolnicama i domovima bez roditelja.

Da se dobro dobrim vraća nije samo fraza. I znanstvena istraživanja pokazuju da je darivanje ljekovito jer postajemo zadovoljniji, ispunjeniji i sretniji. Iako nas tijekom blagdana veseli i uživanje u hrani, ispijanje kuhanog vina i šetnja pod adventskim lampicama, posebno veseli osjećaj da smo uljepšali Božić nekome tko nema privilegiju uživati u druženju, dobrom zdravlju ili poklonima.

Nakon pandemije i distanciranja, više nego ikada ljudima je potreban osjećaj da nisu sami na svijetu te da je i drugima stalo do njih. Imajući na umu koliko zimski blagdani mogu biti teško razdoblje za one koji nemaju privilegiju proslaviti Božić u zdravlju i obilju, PBZ Grupa je osmislila projekt „Činim dobro svaki dan“ i u svoju ponudu uvrstila Visa karticu sa srcem.

djeca u domovima i bolnicama

Od samog početka putem projekta PBZ Card je izdvajao sredstva za pomoć projektu „Praćenje djece s neurorizicima“, a danas PBZ Grupa prikupljenim sredstvima pomaže tri projekta:

> “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
> „Srcem za djecu s malignim bolestima“ Ministarstva zdravstva i
> „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti“ također Ministarstva zdravstva.

Svakom transakcijom koju napravimo Visa karticom sa srcem PBZ Grupa ukupno donira po jednu kunu za projekte ministarstava. S rastom prikupljenih sredstava raste i broj donacija upućenih domovima socijalne skrbi i bolnica diljem Hrvatske za kupnju potrebne opreme.

Stoga, razmišljate li o tome da ove godine napravite dobro djelo, možete se odlučiti na karticu kojom pomažete, a da to niti ne osjetite na budžetu. Tijekom blagdana osobito je teško djeci u domovima socijalne skrbi koja Božić neće provesti u krugu obitelji, osjetiti radost odmatanja poklona ispod ukrašene jelke niti okusiti obilje zajedničkog stola.

Upravo zato bismo im mogli barem malo olakšati svakodnevicu sudjelovanjem u projektu “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi”.
Zabrinjava i žalosti podatak da više od 5600 djece koristi usluge domova socijalne skrbi. Ukupan broj djece u domovima za djecu bez roditeljske skrbi ili odgovarajuće roditeljske skrbi je 966, a djece korisnika ostalih usluga je 4640.

Osobita važnost u sustavu socijalne skrbi pridaje se djeci iz socijalno ugroženih obitelji, djeci bez roditeljske skrbi ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci s problemima u ponašanju kao i djeci s teškoćama u razvoju.

PBZ Grupa ovom projektu pomaže donirajući prikupljena sredstva za kupnju opreme za domove za djecu, kao što su primjerice informatička oprema, vozila za prijevoz djece, obnova i uređenje dječjih igrališta i sportskih dvorana, uređenje senzornih soba za terapiju djece s teškoćama u razvoju, oprema rehabilitacijskih kabineta i drugih prostora u kojima djeca borave.

Projekt „Srcem za djecu s malignim bolestima“ jedan je od novijih kojim korisnici humanitarne kartice pomažu sredstvima za opremanje centara u kojima se provodi liječenje djece oboljele od malignih bolesti. U skladu s Nacionalnim strateškim okvirom borbe protiv raka do 2030. godine potrebno je osigurati pedijatrijsku onkološku skrb u skladu s međunarodno definiranim smjernicama.

VISA 2019 Premium visa - Lav v1.0 Maja6

Procjenjuje se kako u Hrvatskoj ima od 250 do 300 tisuća osoba oboljelih od rijetkih bolesti, a projekt „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti“ pomaže upravo njima. Većina rijetkih bolesti su genetičke ili prirođene, no među njih se ubrajaju i rijetke infekcije, alergijske i autoimune bolesti, otrovanja i degenerativni poremećaji.

Oboljelima od rijetkih bolesti treba osigurati odgovarajući pristup više stručnjaka u okviru specijaliziranih referentnih centara, kao i često skupu terapiju te rehabilitaciju, neophodnu za njihovo liječenje, odnosno oporavak. PBZ Grupa pomaže ovom projektu donirajući sredstva za opremanje centara u kojima se provodi liječenje oboljelih od rijetkih bolesti.

U širokoj lepezi Visa kartica sa srcem nudi uživanje u svim pogodnostima kartice, ali i radost pomaganja, bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja. Visa kartica sa srcem omogućuje potrošnju bez unaprijed određenog limita kao i mogućnost obročne otplate bez kamata i naknada do 36 rata. Također, tu je i 24 sata dnevno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja s uključenjem slučaja smrti neovisno o uzroku.

Klikom na stranicu OVDJE doznajte više informacija o samom projektu i detaljima Visa kartice sa srcem.

Iako su blagdani doba godine kada se najčešće sjetimo činiti dobra djela, važno je podsjetiti da svatko zaslužuje ljubav, bez obzira na datum.
Sretan Božić!

Facebook Like Button