Zadar Win Festival najozbiljniji vinski festival Dalmacije

Treće izdanje Zadar Wine Festivala, najozbiljnijeg festivala u Dalmaciji, održat će se 6. i 7. travnja 2019. godine, u zadarskom Arsenalu. Kao najava festivala, od 27. 3. – 5. 4. 2019. održat će se podmanifestacija „Deset dana restorana“.

Zadar i Zadarska županija trenutno su jedna od najbrže rastućih vinskih regija u Hrvatskoj, a sve više vinara, međunarodna priznanja i velike investicije u vinarstvu, povod su organizacije vrhunskog festivala vina u Zadru koji, sad već treću godinu za redom, okuplja proizvođače, ugostitelje i ljubitelje vina.

Zadar Wine Festival 2019 održat će se uz pokroviteljstvo i podršku Ministarstva poljoprivrede RH, Grada Zadra, Zadarske županije, Hrvatske gospodarske komore, Turističke zajednice grada Zadra i Turističke zajednice Zadarske županije.

zadar-wine-festival-1

Titulu “najozbiljnijeg u Dalmaciji” osvojio je odličnom organizacijom, načinom prezentacije vina i delicija te bogatim programom… Svaki vinoljubac na Zadar Wine Festivalu može naći nešto za sebe, naučiti nešto novo i pritom se odlično zabaviti.
Jednako važno – ugostiteljima je ukazana važnost tako da se mogu prijaviti te zatražiti svoje besplatne ulaznice.

“Naime, ovo je područje kroz cijelu godinu, a prvenstveno tijekom turističke sezone vrlo značajno tržište za plasman vina malih i velikih proizvođača iz cijele Hrvatske.

Stoga je ovakav festival izvrsna prilika proizvođačima da predstave vina i sorte svoje regije.”, ističe Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala i povjerenik Hrvatskog Sommelier Kluba za Dalmaciju te dodaje: “Poznata je činjenica da suvremeni ugostitelji u svojim vinskim kartama moraju imati veliki izbor vina različitih sorti, a ova manifestacija će im pomoći pri njihovom odabiru.”

zadar-wine-festival-2

Tijekom dva festivalska dana u jedinstvenom ambijentu, zadarskom Arsenalu, 500 godina starom spomeniku kulture koji svojim izgledom privlači ljude sa svih strana svijeta, kojega će osvijetliti “sunčeva svjetlost zarobljena u vodi”, posjetitelje očekuje mnoštvo renomiranih izlagača i glazbeni program.

U hotelu Almayer – Art & Heritage i u hotelu Bastion održavat će se zanimljive i poučne radionice; izdvojit ćemo tek neke: Jo Ahearne će voditi predavanje “Champagne and prosecco”, bit će predstavljena vina od autohtone moslavačke sorte Škrlet, Vina Laguna priprema predstavljanje linije Festigia, održat će se i radionica sljubljivanja hrane i vina, predstavit će se vina mađarske regije Villány…

zadar-wine-festival-3

Festivalski dani počinju već u ožujku. Kao najava festivala, od 27. 3. – 5. 4. održat će se podmanifestacija „Deset dana restorana“ u kojoj će sudjelovati zadarski ugostitelji.

Tijekom deset dana, zadarski restorani uključeni u događaj nudit će meni od tri slijeda s čašom vina iz Zadarske županije, po cijeni od 110 kuna.

Zadar Wine Festival, pravi vinski đir

Izuzetna priča, festival koji me iznimno ugodno iznenadio. U svakom pogledu. Bez pretjerivanja spada u sam vrh vinskih festivala u Lijepoj našoj.” – napisao je vinski novinar Tomislav Stiplošek, nakon što je posjetio festival prošle godine. Očekujemo da i ove godine Festival opravda te zadrži sve osvojene titule.

zadar-wine-festival-4

6. i 7. 4. 2019., u zadarskom Arsenalu, radno vrijeme festivala bit će od 14:00 do 20:00 sati, a detaljan program i sve ostale informacije možete pratiti na Facebook stranici https://www.facebook.com/wineloverfestival
i na web stranici Zadar Wine Festivala: http://zadarwinefestival.com.

zadar-wine-festival-5

Uz dopuštenje: G.E.T. Report (sve fotografije)

Facebook Like Button