WineRi savršena promocija autohtonih kvarnerskih vina

Ovog je petka, na Međunarodni dan žena, pod sloganom „Trs je naš“ – (igra riječi s povijesnom izrekom o Trstu počeo 3. međunarodni eno – gastro festival WineRi 2019. u riječkom Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka (Guvernerova palača, Muzejski trg 1).

WineRi je mjesto promocije autohtonih kvarnerskih vinskih sorti i svojevrsni En primeur Žlahtine, Jarbole i Kastafske belice a nastupa šezdesetak izlagača s oko 250 etiketa vina iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije, dok Primorsko – goransku županiju predstavlja njih 18.

Osim izlagača, na WineRi festivalu zanimljive su i radionice među kojima se prvog dana izdvojila najavna radionica za Pink Day, jedini specijalizirani festival tružičastih vina koji će se održati 30.3. u muzeju Mimara u Zagrebu.

wine-ri-1

Radionicu „Rosei Istre&Kvarnera“ su po ideji predsjednice WOW-a (Žene i vino) i Pink Daya, Sanje Muzaferije, osmislili Mario Meštrović, sommelier s međunarodnom A.S.I.diplomom (certificate GOLD) i Darko Lugarić, s diplomom Hrvatskog sommelier kluba, koji ju je i održao u Rijeci, dok će u Zagrebu predavač biti Mario Meštrović.

U Rijeci su za radionicu odabrana 3 ružičasta vina vinara iz Istre: Poletti, Ritoša i Deklić, dok su Kvarner zastupali Kuća vina Ivan Katunar, Šipun Ivice Dobrinčića i novovinodolski Pavlomir.
Na vrlo dobro posjećenoj i iznimno interaktivnoj radionici problematizirao se izričaj roséa, boje i sortimenta Istre i Kvarnera, tj. temperament podregija putem roséa.

Među izlagačima su se uz 50 vinare, našli i proizvođači rakija i likera hrane (sireva, maslinovog ulja i suhomesnatih proizvoda), uporabnih predmeta od drva i recikliranog papira, kraft pive i čokolade a pojavili su se i UNESCOm zaštićeni Zvončari i Bakarski baškot.

wine-ri-2

Naš partner festival- Pink Day- međunarodni festival ružičastog vina, pjenušca i šampanjca ove godine održava se 7. godinu za redom u Muzeju Mimara, i to 30.03.2019. godine.

Riječ je o projektu Udruge WOW- Žene i vino, koji će i ove godine okupiti samo najkvalitetnije proizvođače ružičastih vina, pjenušaca i maslinovog ulja iz cijele Hrvatske, ali i dijela Europe i svijeta.

U sklopu Festival u Festivalu održat će se i Green in Pink gdje će svoje proizvode predstaviti vrhunski proizvođači maslinovog ulja.

Ovaj jedinstveni međunarodni festival prilika je za sve da upoznaju najbolje domaće i inozemne vinare i isprobaju njihova vina, a vinarima je idealna prigoda da predstave svoja vina na hrvatskom i europskom tržištu.

Također, Geen in Pink- festival maslinovog ulja, donosi dodatni gastro užitak svim posjetiteljima. Kako ne bi sve ostalo na ispijanju vina, na Festivalu će se održati i edukativne radionice na kojima će se posjetitelji moći upoznati s vinima iz svih dijelova Hrvatske, a na kojima će sudjelovati vinari, vinarski novinari, enolozi i sommelieri.

wine-ri-3

Također, radionica Rosei Istre & Kvarnera u suradnji s WineRi održat će se i u Zagrebu tako da, ukoliko niste bili u Rijeci, svakako dođite na Pink Dayu.

Još jedna posebnost Pink Daya jest u tome odiše ženstvenošću, optimizmom, veseljem i ružičastom bojom. Kako bi prostor bio još ljepši i ugodniji, svi izlagači sudjelovat će na natjecanju za najkreativniji stol, a glavna nagrada stiže ravno iz New Yorka- ružičaste Jimmy Choo štikle za kojima luduju žene iz cijelog svijeta.

Također, ekskluzivno na Pink Dayu moći ćete kupiti i novu „pink“ liniju proizvoda Klara Premium Storea koje je osmislila dr. Lejla Kažnić Kreho – Pink lemonade i Klara Pink Lady Smoothie.

Facebook Like Button