Ženstvena kolekcija snažnih boja

H&M s veseljem najavljuje ženstvenu kolekciju u suradnji s kolumbijskom dizajnericom Johannom Ortiz.

Uz snažnu paletu boja, egzotične cvjetne printeve i glamurozne siluete koje su postale sinonim za Ortiz robnu marku ženstvenog odijevanja, kolekcija je prepuna elegantnih kombinacija pogodnih za dan i za noć, te za one koji su u potrazi za statement komadima.

hm-jesen-koleckija-boje-6

Ekskluzivna „pred-kolekcija“ se sastoji od 4 haljine koje će biti dostupne u odabranim trgovinama i na hm.com od 3. prosinca, a glavna kolekcija bit će dostupna u ožujku 2020. godine.

hm-jesen-koleckija-boje-1

Pred-kolekcija se sastoji od četiri stila koji su sinonim za koketirajuću i nezahtjevnu estetiku Johanne Ortiz: haljina-tunika, haljina na vezanje, mini haljina i duga haljine sa slojevitim krojem volana.

hm-jesen-koleckija-boje-2

Četiri egzotična cvjetna printa iz Ortizove arhive – “Divlje ruže”, “Raj orhideja”, “Cacatua” i “Coquelicots” – predstavljene su u živim novim bojama toplo žute, prašnjave ružičaste boje, šumko zelenoj i tamno smeđoj boji koralja, osmišljene za novu publiku s fenomenalnim volanima i valovitim detaljima na manšetama i rubovima.

Kako ih sad nositi? Ortiz predlaže uparivanje s minimalnim sandalama, raskošnim naušnicama, valovima u kosi i slamnatom torbom.

hm-jesen-koleckija-boje-3

“Svi printevi potječu iz moje opsjednutosti cvijećem, palmama i prekrasnim bojama s kojim sam blagoslovljena dok gledam kroz prozor kad se probudim u svojoj kući u Kaliju, u rodnoj Kolumbiji. Print Latinske Amerike i njezina jedinstveno svečana karakteristika nešto je što se može osjetiti u svakom dizajnu Johanne Ortiz, tako da sam oduševljena što će toliko žena na svijetu imati mali komad Kolumbije u svojim ormarima zahvaljujući Johanni Ortiz x H&M suradnji “, kaže Johanna Ortiz, dizajnerica i izvršna direktorica.

hm-jesen-koleckija-boje-4

„Otkrivanje svijeta bujnog dizajna Johanne Ortiz, njezina upotreba boja i njen izvanredni štih za dramatične siluete bilo je sjajno iskustvo za cijeli dizajnerski tim. Za vrijeme cijelog procesa su blisko surađivali s Johannom, uživajući u njenom izuzetnom gostoprimstvu i njenom prekrasnom domu u Kaliju.

hm-jesen-koleckija-boje-5

Oduševljeni smo što možemo proslaviti bogatu povijest i zanat Kolumbije i donijeti Johannin dizajn koji potiče sreću kupcima H&M-a “, kaže Maria Östblom, H&M voditeljica dizajna za žensku odjeću.

Uz dopuštenje: H&M (sve fotografije)