Znate li kako kožu zaštiti od sunca?  Pitali smo stručnjaka…

Koliko vam je proizvoda za zaštitu od sunca uistinu potrebno? Štiti li deblji sloj kreme ili losiona više od tankog?
Zašto se može izgorjeti i dok sjedite u hladu ali i kako se ponašati kad vam izgore uši?
Na ova i mnoga druga pitanja, na dm radionici u sklopu ženskog putovanja Women’s days by modniALMAnah odgovorila je vizažistica i savjetnica za kožu Sara Grahor Justin.

krema za lice

Evo što morate znati o zaštiti od sunca

Kvalitetna zaštita od sunca počinje slojem dobre hidratantne kremu za lice i tijelo. Oba proizvoda koristite nakon tuširanja ili umivanja puštajući da se upije u potpunosti u kožu.
Koliko ovih proizvoda trebate u svojoj svakodnevnoj beauty rutini?

Kreme za lice koliko vam stane na gornji dio vašeg prsta (da prekrije jagodicu), a kreme/losiona za tijelo onoliko koliko je potrebno da prekrijete tijelo u potpunosti. Pazite na sve dijelove tijela, uključujući i gornji dio stopala, listove, laktove…

OVDJE saznajte kako opekline od sunca možete riješite Ąloe verom

Kad kad je koža nahranjena, vrijeme je za zaštitni faktor. Budući da se nalazimo u najtoplijem dijelu godine, neka vam u fokusu bude Spf 50 krema sa zaštitnim faktorom. Ona treba pokriti vaše tijelo u potpunosti, pa birajte ili jedan proizvod koji odgovara vašoj koži ili kombinirajte dva proizvoda, onako kako to radite i u svakodnevnoj beauty rutini.

Kako nanijeti kremu na lice? Kažiprst i srednji prst prekrijte tankom linijom kreme za lice te s tom količinom prekrijte lice, vrat i dekolte. Neka sloj bude jednak, a tijekom prekrivanja ne zaboravite i uši. Za cijelo tijelo vam je potrebno oko 5 ml.proizvoda, a prilikom nanošenja pazite da prekrijte cijelo tijelo-listove primjerice, ali i prste na stopalima, korijen kose, obrve…

Najtanju kožu imamo na usnama, pa kako ih njegujemo zimi, isto učinite i ljeti. U ponudi je sve više balzama za usne sa zaštitnim faktorom pa jedan od takvih ubacite i u svoju kozmetičku torbicu. Sjajio nanosite nekoliko puta tijekom dana, štiteći tako usne od jakog sunca, ali i vjetra, soli. Dovoljno je u jednom potezu (lijevo-desno) prekriti cijele usne.

kreme za suncanje

Koje su zablude kad je sunčanje u pitanju?

Sunce prodire i kroz najgušće krošnje drveća, a bijela odjeća dugih rukava može zaštiti kožu ali ne u potpunosti. Najbolje je nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom te nakon toga odjenuti potrebnu odjeću (u ponudi su i neopren rješenja sa zaštitnim faktorom) a lice zaštiti šeširom. Pazite da obod šešira stvori hlad i vrhu nosića kako ne bi izgorio.

I podjednako važno kao i nanošenje, je i skidanje zaštitnog faktora prije odlaska na spavanje. Naime, proizvodi koji štite od štetnog zračenja sunca mogu začepiti pore kože uslijed čega se mogu stvarati prištići. Koža mora disati, a SPF faktor se skida s uljnim čistačem za lice i nakon toga gel ili pjena za umivanje. Kad ste to napravile, na kožu lica stavite noćnu kremu i krenite na počinak.

Foto: Nikola Zoko

Facebook Like Button