Top 7 najljepših dvoraca – hotela

Luksuz nekadašnje Europe krije se i u u kulturnim baštinama raskošnih dvoraca. Živite i uživajte u sadašnjosti dok otkrivate fascinantne faze povijesti kroz predivne hotele – dvorce.

Potencijale starih dvoraca iskoristile su mnoge zemlje i učinile ih atraktivnim turističkim mekama kroz smještajne ponude. Zemlje poput Njemačke, Francuske, Engleske i posebice Španjolske ističu kulturno-povijesno nasljeđe na način da svoje naslijeđene dvorce objedinjavaju u hotele i tako zaista uspijevaju proširiti zanimanje posjetitelja iz svih krajeva svijeta koji sa zanimanjem žele boraviti u luksuznom okruženju sadašnjice, a učiti i otkrivati povijesni dio. Time se pružila nevjerojatan osjećaj za gosta i za njegov boravak u dvorcu u okruženju koje ostavlja dubok dojam i snažan utjecaj nekadašnjeg načina života različitih vlasnika koji su dvorac posjedovali.

Dvorac Kilronan Estate & Spa

Dvorac Kilronan
Jedan od najluksuznijih dvoraca Irske, dvorac Kilronan još uvijek je dom obitelji Tennison poznatoj po legendarnom pukovniku King Tennisonu. Ovaj osamljen, ali veličanstven i luksuzni dvorac hotel sagrađen je na obalama jezera Lough Meelagh u Roscommonu te samim time sobe imaju prekrasan pogled na blistavo jezero. Bajkovito zdanje okruženo je s više od četrdeset hektara prekrasnog irskoga krajolika, zelenila, bogatih šuma i povijesnih znamenitosti. U ovom hotelu razina usluge i opuštanja u trenucima odmora neupitno je a preporučuje se isprobavanje jednog od luksuznih spa tretmana.
http://www.kilronancastle.ie/

Schlosshotels & Herrenhäuser

Giustinian
Mnogobrojni obiteljski i romantični dvorci hoteli koji su domovi različitih obitelji s dugom poviješću svakako su savršeno mesto za posjet i obilazak, a pronalazimo ih u Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji i Bavarskoj. Mnogobrojne kurije, imanja, stare gostionice i restorani svakako će obogatiti ponudu u kojoj se uživa. Svaki od ponosnih starih dvoraca u srcu Europe obuhvaćaju spektar sadržaja kako za obiteljski odmor tako i za parove ili društva koje vole istraživati. Odmor uključuje uživanje u svim tradicionalnim sačuvanim vrijednostima, ali i moderno i elegantno okruženje koje stvara jedinstven spoj prošlosti i sadašnjosti. Domaćini sebe predstavljaju i doživljavaju kao odgovorne nasljednike kulturnog blaga s dubokim povijesnim korijenima i zato svoje nasljeđe i znanje o povijesti kraja dijele s posjetiteljima s iskrenom radošću i strašću.
http://www.schlosshotels.co.at/en/

Château Grand-Barrail

Hotel Grand Barrail
U blizini poznate vinske proizvodnje Chateaux Saint-Emilion i srednjovjekovnoga grada stoji dvorac iz 19. stoljeća Chateau Hotel. Ova arhitektonska raskoš nosi puni naziv Hotel Grand Barrail Restaurant & Spa. Okružen parkom od tri hektara, Hotel Grand Barrail nosi 4 zvjezdice i član je «Malih luksuznih hotela svijeta». Raspolaže s četrdeset i jednom sobom te 5 raskošnih apartmana koja su raspoređena među četiri zgrade koje nose naziv Chateau, Residence, Maison du Bien-être i Maison du Vignoble.
http://www.grand-barrail.com/

Parador Hotel de Siguenza

Parador Hotel de Siguenza
Ugrađen u arapskoj tvrđavi i sagrađen na antičkim temeljima gradnja ovog impozantnog dvorca započela je 1123. godine. Prvobitno je služila kao kuća raznih biskupa, kardinala pa i kraljeva. Hotel je savršena baza iz koje se može kretati u upoznavanje povijesnog grada i prekrasnog krajolika oko njega. Hotel – dvorac Castilian uređen s ukusom, koji gostima pruža velike udobne sobe od kojih neke imaju predivne krevete s bogatim baldahinom i terasom s prelijepim pogledom. Palača je očuvala i svoje lordovske dvorane idealne za sastanke i proslave, no svakako potpuno osvaja vanjska romanička kapela iz 13. stoljeća.
http://www.parador.es/en/paradores/parador-de-siguenza

Dvorac Amberley

dvorac Amberley
Jedinstveni luksuzni hotel smješten u slikovitom selu Amberleyju podno South Downs. U privatnom vlasništvu Andrije i Christina Brownsword, ovaj veličanstveni 900 godina star dvorac ukrašen je s 60 zidnih zavjesa iza koje ćete otkriti očaravajući hotel koji nudi najviše standarde hrane i usluga. Spavaće sobe su sjajne s luksuznim sadržajima koje biste očekivali od hotela seoske kuće.
http://www.amberleycastle.co.uk/

Abitare la Storia

Hotel Villa Serbelloni
“Abitare la Storia” nudi prestižan smještaj u povijesnim dvorcima, uključujući neke od najboljih mjesta za boravak u Italiji. Već od 1995. godine promiče stil i tradiciju talijanske gostoljubivosti, a poznata je po osiguranoj pouzdanosti i profesionalnosti. Ovdje je dobrodošao svatko tko želi na jedinstveni način prepoznati tragove povijesti i umjetnosti koji su proteklih stoljeća ostavili otiske na ovim prostorima.
“Abitare la Storia” simbolizira zaštitu i unapređenje kulturne baštine i očuvanju krajolika talijanske države.
http://www.abitarelastoria.it/eng/index.html

Dvorac Blairquhan

Dvorac Blairquhan
Jedan od najboljih dvoraca u Škotskoj koji pripadaju grupaciji Regency svakako je dvorac Blairquhan. Dvorac je moderniziran na način da je maksimalno zadržao duh prošlosti i pruža vrlo udobn smještaj na jedinstvenoj lokaciji za posjetitelje, goste i posebne događaje. Sa svojim prostranim i elegantnim sobama i svojim velikim skrovitim terenima za obilazak i šetnju Blairquhan predstavlja veličanstveno mjesto za romantična vjenčanja, korporativne događaje, snimanja. Zdanje je i dan danas u privatnom posjedu obitelji koja vrata otvara svim onim ljudima koji žele osjetiti čudesnu povijest među zidovima starog dvorca poput ovoga.
http://www.celticcastles.com/castles/blairquhan-castle/

Autor: Azra Terzić

Facebook Like Button