Ovo je 7 najposjećenijih dvoraca svijeta – saznajte zašto

Znate li da je impresivni i bajkoviti dvorac Neuschwanstein u njemačkoj pokrajini Bavarskoj, koja je nekoć bila kraljevina za sebe, jedan od sedam najposjećenijih dvoraca svijeta. No, saznali smo koji su još dvorci u svijetu turistička atrakcija i nezaobilazna znamenitost velikog broja turista.

Koji su to svjetski dvorci koji prkose vremenu već desetljećima, stoljećima i koji se smatraju jednima od najmagičnijih na svijetu?

Izabrali smo 7 dvoraca koji već dugi niz godina privlače turiste i znatiželjnike iz svih dijelova svijeta

Nije nikakva tajna da se svatko od nas barem jednom za života našao ulovljen u mrežu sanjarenja o životu u nedostižnom mu dvorcu.

Zaklopite oči na koji trenutak i pokušajte osvježiti ona sjećanja kada ste kao dijete maštali o dvorcu iz snova. Možete li se prisjetiti toga osjećaja slobode.

Raskošna građevina iz bajke s nepreglednim prostranstvom travnjaka, šuma i gotovo magičnog jezerca u sredini!

Krenimo svijetom u obilazak 7 najposjećenijih dvoraca svijeta
Dvorac Windsor, Engleska

windsor

S obzirom na to da ovaj dvorac nudi bogatu povijest kraljevskih obitelji, dugu čak 900 godina, idealan je za sve zaljubljenike prošlosti engleske kraljevske obitelji. Ujedno je i jedan od najvećih naseljenih dvoraca na svijetu.
Međutim, važno je znati da je ovaj dvorac otvoren za posjete isključivo u razdoblju kada kraljevska obitelj ne boravi u njemu.

Dvorac De Haar, Nizozemska

de-haar

Prvotna gradnja dvorca, od strane obitelji Van de Haar, datira još iz davne 1300 godine. U 15. stoljeću dvorac je
uništen, tako da su današnje zgrade, izuzev kapelice, zapravo djelo nizozemskog arhitekta P.J.H. Cuypersa iz 1892. godine.

Također, projekt neogotičke restauracije financirala je obitelj Rothschild, kojoj dvorac danas duguje svoj, još uvijek, bajkovit i magičan izgled.

Dvorac Neuschwanstein, Njemačka

dvorac Neuschwanstein bavarska njemacka ludwig II

Budući da je dvorac Neuschwanstein smješten na strmovitom brdu u jugozapadnoj Bavarskoj, isti pruža jedinstvenu mogućnost razgledavanja okolnih krajolika.

Ovaj dvorac izgrađen je u 19. stoljeću, te je trebao služiti isključivo kao utočište za tadašnjeg kralja Ludwiga II. Nakon njegove smrti odlučeno je otvoriti ga za posjetitelje, što i nama danas pruža mogućnost posjeta ovoj blistavo lijepoj građevini.

Najatraktivnije mjesto, neizostavno u obilasku i fotografiranju, jest most s kojega se pruža pogled na prekrasno jezero.

Dvorac Mont St. Michel, Francuska

mont-st-michel

Mont Saint Michel raskošno je lijep gradić okružen bedemima na ušću rijeke Cuesnon izrastao oko svetišta Svetom Mihovilu na graničnom području između Normandije i Bretanje. Ovaj prekrasan grad/dvorac smjestio se u sredini otoka Tidal na ušću rijeke Couesnon u Francuskoj.

Izgrađen na kamenoj strukturi od granita i vapnenca, svojom veličinom i raskoši djeluje zbilja zadivljujuće.
Turistima je izuzetno privlačan upravo zbog svog smještaja koji na promatrača ostavlja utisak ponosa i moći.

OVDJE vam otkrivamo još nekoliko francuskih dvoraca koji spadaju u sam vrh nezaobilaznih mjesta za sve ljubitelje dvoraca

Otkrivamo dvorac Chenonceauxa i njegove vinograde u dolini rijeke Loire
Tajne dvorca Versailles koje će zagolicati vašu maštu
Francuski gradić Carcassonne krije tajne srednjeg vijeka

Hluboka dvorac, Češka

hluboka

Hluboka je dvorac koji je u 19. stoljeću, kada je preuređen u engleskom Windsor stilu gotike, doživio svoju transformaciju. Oni dijelovi dvorca i njegove okolice koje je vrlo vrijedno za obići i koji izazivaju fascinaciju ljepote uključuju ostakljeni zimski vrt, dvoranu za jahanje, engleski park od 190 hektara, te impresivno lijepu kapelicu.

Dvorac Herstmonceux, Engleska

herstmonceux

Ovaj bajkovito lijep dvorac dao je podići kralj Charles II. davne 1675. godine nedaleko od istoimenog mjesta u grofoviji Sussex otprilike oko 100 kilometara udaljenog od Londona.
To je dvorac koji danas utjelovljuje povijest srednjovjekovne Engleske i romantiku renesansne Europe.
Dvorac je okružen raskošnom šumom, a poseban doživljaj jamče prekrasni parkovi, kao i elizabetanski rajski vrtovi koji ga okružuju.

Hochosterwitz dvorac, Austrija

hochosterwitz

Dvorac Hochosterwitz je jedan od najslikovitijih dvoraca u Austriji, a njegova bogata muzejska zbirka samo povećava njegovu atraktivnost kod posjetitelja. U 16. stoljeću imao je četrnaest utvrđenih vrata s pet pokretnih mostova koji su jamčili sigurnost, a danas kada potreba za takvom vrstom obrane pripada prošlosti, znatiželja kod ljudi osigurava mu dugovječnost i slavu.

Autor: Nela Baričević

Facebook Like Button