7 najskupljih vila u Hrvatskoj

Vile u svijetu pa tako i u Hrvatskoj predstavljaju luksuz koji si samo određeni stalež ljudi može priuštiti. Ljetovanje ili zimovanje u elitnim i luksuznim vilama simbol je veće platežne moći, a manji postotak sretnika ima priliku uživati u njihovim blagodatima. Bazeni, privatnost, direktan pogled na more te njegova blizina, neke su od karakteristika koje pruža ljetovanje/zimovanje u luksuznim ljetovalištima. U narednom tekstu donosimo vam popis najskupljih sedam vila u Hrvatskoj, njihov opis i okvirni iznos cijena ukoliko se odlučite na kupovinu ili najam. Pretjerivanje ili stvarnost, presudite sami.

Vila Seafront – Opatija

Jedna od najskupljih vila u Hrvatskoj nalazi se u samom srcu Opatije. Dotična nekretnina proteže se na ukupno 1.500m2 s 250m2 površine balkona i 300m2 terase. Luksuzna vila ima direktan i otvoren pogled na more, udaljenost od mora iznosi svega 5m te posjeduje 8 parkirnih mjesta za svoje goste. Vila Seafront izgrađena je 1900. godine, a prodaje se za 40.000.000 eura.

Vila Royal – Umag

Vila Royal
Druga na listi najskupljih vila u Hrvatskoj je znamenita vila Royal u Umagu (Istarska županija). Vila Royal ima površinu od 1200m2, 3 kata i ukupno 14 soba za svoje posjetitelje. Elegantna vila posjeduje prekrasnu i veliku terasu, wellness i fitness dio, vinski podrum, grijani bazen i ostale luksuzne stvari. Cijena ove nekretnine kreće se oko 10.000.000 eura.

Vila Meje – Split

Vila meje
Jedna splitska ljepotica također se našla na popisu najskupljih vila u Hrvatskoj. Vila Meje nalazi se u blizini centra Splita, udaljena samo nekoliko minuta od centra i Dioklecijanove palače. Karakterizira ju klasičan dalmatinski stil, a ističe se prekrasnom pogledu na more i otoke. Jedna noć u ovoj vili košta 780 eura/dan.

Vila Šeherezada – Dubrovnik

Vila Sheherezade
Najpoznatija dubrovačka ljepotica među vilama, vila Šeherezada jedna je od najskupljih ljetno/zimskih odredišta. Karakteriziraju je zeleni vrtovi, prekrasan pogled na more, privatna plaža za korisnike vile kao i privatni batler i narudžbe po željama klijenta. U vili se nalazi 5 luksuznih apartmana, a cijena boravka po danu iznosi 7000 eura.

Vila Meneghelo – Hvar

vila-meneghello
Dragulj otoka Hvara smjestio se na Paklenim otocima u srcu borove šume. Kuća ima površinu od 1000m2, a tjedna cijena boravka iznosi oko 8700 eura.

Vila Mediteran – Korčula

Vila Mediteran
Još jedna vila u nizu koju karakterizira korištenje usluga privatnog osoblja, veliki bazen i luksuzne sobe, nalazi se blizu Vele Luke. Ovu vilu karakterizira podatak da se nalazi na površini od 20.000m2 s prekrasnim zelenilom koje okružuje vilu. Cijena po noći boravka iznosi 1600 eura.

Vila Sunsent Gardens – Dubrovnik

Vila Sunsent Gardens
Ukoliko se želite sakriti od pogleda javnosti i nepozvanih gostiju, vila Sunsent Gardens je idealni odabir za vas. Posebna je po tome što ima jedan od najljepših panoramskih pogleda, a sastoji se nekoliko luksuzno uređenih soba. Cijena po noćenju iznosi 800 eura.

Autor: Marina Jakšić