7 plaža s odličnom hranom

Na plaži svakog ljeta možete računati na puno sunca i pijeska, a na hranu?

Zašto kada jedete hranu u ljetnim mjesecima vani, ona uvijek ima nekako bolji okus? Možda zbog pogleda na fantastične plaže ? Ili je to sve zbog ugode odmora. Svakako treba uživati i u hrani i u ambijentu.
Uz svu zabavu koju ćete imati u ljeti, sigurno ćete htjeti isprobati i nove okuse. Bilo da je ta hrana spremljena kod ulučnih prodavača hrane ili u restoranu, željeti ćete uživati u hrani na najboljim mjestima i plažama koje imaju savršen pogled na more. Najbolje svjetske plaže pružaju i najbolje restorane i mjesta na kojima se nude specijaliti, a predstaviti ćemo vam što se sve na njima nudi.

Caipiroska i hobotnice na žaru – Hvar, Hrvatska

Otok Hvar je najpoželjnije mjesto dalmatinske rivijere. Prekrasne kamene staze obrubljene šik restorana, hotela i šetnica. Jedan od značajnijih, Carpe Diem, postao je glavno središte na otoku.

Uživajući u pogledu na Jadransko more i u ukusnim predjelima kao što je hobotnica pripremljena na niz načina, Hvar je postao jednim od najzanimljivijih destinacija u Dalmaciji. Uz finu predjela, upitajte osoblje Carpe Diema da vam pripremi Caipiorsko piće, osvježavajući splet okusa od soka limete, votke i drobljenog leda.

Piletina sa žara – Portland, Jamaica

Jamajka je poznata po svojim prekrasnim plažama, reggae glazbi i Blue Mountain kavi, ali ono što se najviše ističe je njegova “jerk” piletina. U autentičnom obliku, svježe svinjsko meso ili perad marinira se s mnogoborjnim začinima, koji se trljaju u meso nekoliko sati prije pripreme. Sastojci koji se pri tome koriste su cimet, paprika, lukom, timijan i češnjak. Marinirano meso se stavlja na piment drvo i polako se peče na žeravici.

Boston Bay se smatra rodnim mjestom “jerk” piletine, a ujedno je i domaćin Festivala Portland Jerk, koji održava tradiciju žive glazbe i velike zalihe “jerk” hrane.

Hot dog i milkshake – Surfrider Beach, Malibu, Kalifornija

Malibu je slikovito mjesto s mnogim prekrasnim plažama te zbog toga i odlično mjesto za piknik. U Malibuu možete naručiti “ubojicu” hot-dog i milkshake, koji se smatraju jednim on najboljih u cijelom gradu. Kada naručite hranu možete sjesti na plažu Surfrider i gledati kako surferi osvajaju pacifičke valove. Zar pogled može biti bolji?!

Roti – St. Lucia

Vigie plaža u Saint Lucii je najveća plaža i ujedno najdulji dio prekrasne zlatne pješčane plaže na otoku. Vigie svjetionik svakako treba vidjeti, a prekrasan pogled na luku i Castries ostavlja bez daha. Tamo se nalazi i mjesto koje nudi ukusno jelo Roti.

Roti je palačinka, slična tortilji, koja se sastoji uglavnom od pšeničnog brašna, soli i vode, a ispunjena je s curry piletinom, kozicama i škampama.

Pržena prerad i guacamole – Samara, Kostarika

Playa Samara u Kostariki nije samo lijepo uređena plaža, sa velikim brojem hotela, restorana, barova i disko klubova, već je i poznata po svom uspješnom mjestu za ribolov. Ova plaža je poznata po kulinarskim specijalitetima koji osvježavaju. Pržena piletina i avokado umak sa tortiljama, osvježiti će dan u trenu.

Frankies – Mumbai, India

Jelo pod nazivom Frankie ima sličn sastav kao Roti roll, samo što su te “palačinke” punjene raznim nadjevima kao što su ovčetina, piletina i krumpir. Iako možete dobiti Frankies bilo gdje, diljem Mumbaia, Tibbs Frankies možete kupiti i na ulici, a to popularno jelo spravlja se već oko 30 godina. Ono što čini Tibbs Frankie tako dobrim je posebnost Frankie masala dobro čuvanog recepta tajnog recepta. Ne propustite probati jedan Frankie i prošetati do Juhu plaže gdje ćete uživati u božanstvenom pogledu na ocean.

Prženi škampi – Montauk, N.Y.

Clam Bar, na plaži Napeague, otvoreni je restoran sa uvijek svježim morskim plodovima koji se mogu pronaći na East Endu. Škampi su, nakon što su lagano tučeni u pikantnoj mješavini, prženi do savršenstva i omiljena su hrana u Clam Baru.

Slike: Shutterstock
Tekst : Azra Terzić