Nova Azurna obala, novi Capri i novi Santorini

Ovo je turistička wish lista za tri idilične destinacije koje su počele privlačite sve više i više gostiju u Europu. Zovu ih novom Azurnom obalom, novim Caprijem i novim Santorinijem, a do sada su posjetitelje potpuno očarale.

Na današnjim listama, najzapaženijih i najpoželjnijih mjesta za odmor u Europi, našli su se Engleski Cornwall, Valletta na Malti i Hrvatski otok Korčula. Svojom posebnošću i neodoljivošću, dobivaju nova imena, imena svjetskih najljepših obala.

Nova Azurna obala: Cornwall, Engleska

Cornwall
Sunce, sunce, sunce – ogromne su gužve do britanske jugozapadne obale gdje možete uživati u zlatnom pijesku i neodoljivim i nezaboravnim pogledom na more. Jedan od najboljih smještaja nalazi se u Scarlet Hotelu, koji je zauzeo rang eko hotela i SPA oaze, gdje sobe imaju pogled na raskošno morsko plavetnilo i tipične engleske stijene kao iz filmova.

OVDJE možete virtualno proputovati Engleskom i njenim najljepšim predjelima od obale do unutrašnjosti

Novi Capri: Valletta, Malta

malta
Kulturne i povijesne znamenitosti koje se nalazi pod okriljem UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine privlače uvijek ljude iz cijelog svijeta, a Valetta sa svojim modernim hotelima, romantičnim kafićima, simpatičnim restoranima i vinskim barovima zauzimaju svakako visoko mjesto na ljestvici privlačnosti posjetitelja iz cijelog svijeta.
Bajkovito lijep, kao netaknut u povijesti, hotel Maison La Vallette izgrađen je od vapnenačkih zidova, a luksuzni Alessi namještaj daje mu dodatno na važnost. Caffé Cordina, gdje možete laganije i ručati, služi tradicionalne tipične poslastice kao što su prstenovi od meda napravljeni s crnim melasa sirupom.

Novi Santorini: Korčula, Hrvatska

korcula
Istražite zavale, luke i lučice jednog od većih hrvatskih otoka, koji je najpoznatiji kao rodno mjesto poznatog svjetskog putnika Marka Pola.

OVDJE saznajte zašto otok Korčulu još zovu – komadić raja Jadranskog mora

U regiji poznata po svom divljem Jadranskim krajoliku i venecijanskoj renesansnoj arhitekturi Palača Lešić Dimitri smještena u povijesnoj biskupskoj palači, sa šest individualno dizajniranih apartmana. Vinski podrum oduševit će svakog ljubitelja ove božanske kapljice, a u ponudi je i vino autohtone sorte Grk.

Facebook Like Button