7 top luksuznih gadgeta za globtrotere

Vodeći svjetski dizajneri i tehnološki stručnjaci, kada treba pogoditi nišu kupaca kao što su putnici i globtroteri, ne štede na mašti. Ugledni modni znalci stalno smišljaju kako da nam putovanja olakšaju, ali da pri tom putujemo sa stilom. Donosimo 7 top putnih dodataka koje možete ponijeti sa sobom i krenuti na „putovanje s potpisom“.

Nevidljiva kaciga

hovding
Novim skandinavskim modnim dodatkom, dizajneri su uspjeli ukloniti i posljednju prepreku čovjeku, da na biciklu s kacigom izgleda privlačno. Koristeći airbag tehnologiju dizajneri su osmislili “nevidljivu” Hövding kacigu, koja je zapravo dizajnerski ovratnik, a istovremeno biciklistu pruža i sigurnost. Naime, u slučaju nesreće, kaciga se automatski napuhava za 0,1 sekundu i čuva vozača od potencijalne ozlijede. Hövding kaciga košta 540 dolara.
Izvor: Hövding

Hipsterska foto torba

photo-bag
Iako većina današnjih fotoaparata stane u džep, dizajner, marketingaš i fotograf Karl Lagerfeld osmislio je kolekciju torbi za SLR fotoaparate, budući da su mu se standardne činile prilično dosadnima. Njegov dizajn vuče na 60-te godine prošlog stoljeća i cilja hipstersku publiku. Kolekcija se sastoji od 14 modela različitih veličina i boja. Neki modeli življih boja primjereniji su dnevnom “looku”, a neki su ujedno i večernja torbica u koju, osim fotoaparata, stane i ženska kozmetika. Ovi šik i praktični modeli idealni su za modele fotoaparata kao što je Nikon D3100, no dovoljni su atraktivni i praktični da se mogu nositi i bez fotografskih namjera. Ovaj unikatni modni dodatak košta 450 dolara.
Izvor: Karl Lagerfeld

Louis Vuittonova karipska kolekcija putnih torbi

louis-vuitton-spirit-of-travel
Louis Vuitton je nedavno putem društvenih mreža lansirao kampanju pod nazivom Spirit of Travel(duh putovanja), predstavljajući novu kolekciju putnih torbi i kovčega u atraktivnim bojama: zelenoj, morsko plavoj i “karipsko” tirkiznoj. Vuitton je, kako je rekao na Twitteru, ovim dizajnom želio probuditi osjećaj opuštenog krstarenja horizontom, čime je dao do znanja da je njegova nova kolekcija idealna za ljetnu sezonu. Kolekcija Spirit of travel uključuje i njegovu legendarnu Epi kožnu torbu koju je kreirao 1985. godine, samo ovaj put u tirkiznoj boji i boji jagode.
Izvor: Louis Vuitton

Međunarodni adapter i punjač

mulberry-travel-adapter
Mulberry je nedavno izbacio novi proizvod, međunarodni adapter koji sadrži četiri vrste utičnica koje su primjenjive u Velikoj Britaniji, SAD-u, Australiji, Kini i Europi te odvojivi punjač sa USB konekcijom. Ovaj praktični adapter dolazi u kompletu sa elegantnom torbicom smeđe ili roza boje, napravljenom od mekane kože. Torbica sa adapterom košta 190 dolara.
Izvor: Mulberry

Sigurnosne hlačice

sigurne-hlacice“Tajne” tanke hlačice idealne su za malo riskantnija putovanja kada valja sakriti vrijednosti poput novca, putovnice ili kreditnih kartica. Ukoliko se nose ispod suknje ili širokih hlača potpuno su nevidljive. Hlačice su napravljene od udobnog, cool materijala, a u ženskoj verziji sašivene su na način da točno odgovaraju ženskoj građi. Mogu se nositi ispod svake vrste odjeće, od biciklističkih hlača, trenirke, kratkih hlačica, do suknji ili odijela. Cijena „undercover“ hlačica iznosi 60 dolara.
Izvor: Travel Safe Products

Lokator prtljage

trackdot
Tehnološki stručnjaci osmislili su Trakdot, mali uređaj koji funkcionira kao GPS, a pomaže pri praćenju kretanja prtljage. Dovoljno je da ga ubacite u kofer ili putnu torbu, čije kretanje dalje pratite putem mobitela ili on-line, bilo gdje na svijetu. Uređaj omogućava i da proces preuzimanje prtljage prođe glatko jer vas obavještava kada je ona od vas udaljena devet metara. Uređaj je idealan za putnike zabrinute hoće li se njihova prtljaga ukrcati na isti avion zajedno s njima. Cijena uređaja iznosi 125 dolara.
Izvor: Trakdot

Najmanja perilica rublja na svijetu

scrubba-wash-bag
Bez obzira putujete li kao backpackeri Europom ili ste na safariju u Africi ili pak u azijskog avanturi, dobro bi vam mogla doći Scrubbina mini perilica za rublje. Torba za pranje opremljena je fleksibilnom daskom za trljanje veša, lagana je i stane u svaki džep. Osim što omogućava pranje rublja bilo gdje tijekom putovanja, njome možete uštedjeti vrijeme i novac jer ne morate tražiti praonice diljem svijeta. Sa dvije do četiri litre vode, malo deterdženta, odjeća je čista za tri minute. Cijena torbe iznosi 55 dolara.
Izvor: Scrubba

Autor: Željka Laslavić

Facebook Like Button