7 vrtova Hornimana u Londonu

Horniman Muzej i vrtovi – nadahnjući, iznenađujući, jedinstveni i slobodni.

S prekrasnim pogledom preko Londona, vrtovi u Hornimanu protežu se na površni preko 16 hektara s lijepo uređenim formalnim i prirodnim pejzažima, od prekraasnih ruža takozvanih potonulih vrtova, zeljastih sadnica, i etno-botaničkih bljki, do zadivljujućih divljih cvijetova koji prikazuju broj jedinstvenih sunčevih brojeva, ali su ovi vrtovi i uzbudljivo mjesto za mnoga događanjai zabavu na otvorenom.

Ljekoviti vrt
Rasut u deset sekcija između kojih se nailazi vrlo zanimljiv medicinski vrt koji ima niz biljaka koje se koriste za liječenje različitih bolesti u područjima ljudskog tijela. Neke biljke upotrebljavaju se za lokalne lijekove koji su ustrajali kroz vrijeme, dok se neke biljke koriste na temelju moderne medicine.

Vrt hrane
Ovaj vrt slavi raznolikost biljaka koje su jestive, a donešene su i posađene iz zemalja diljem svijeta te se sada uzgajaju u južnom Londonu. U ovom vrtu možete pronaći stručnu osobu od koje možete potražitti savjete o vlastitom uzgoju biljaka i zanimljivosti o tome od kuda sve dolaze biljke za raličitu vrstu prehrane.

shutterstock_84922663

Dye vrt
Tradicionalni potonuli vrtni prostor kombiniran je sa šarenim godišnjim biljkama gdje se praktički vidi izložba sadnje. Ovdje se može doznati sve o velikom nizu prirodnih biljnih bojila i procesa koji se koriste kako bi se proizveli.

Materijali vrt
Materijali vrt posjeduje biljke koje koriste ljudi različitih profesija diljem svijeta za proizvodnju raznolike građevinske materijale, za tekstil ili za glazbene instrumente.

Vrt zvuka
Ovaj jedinstveni vrtni prostor inspiriran je i izgrađen na osnovu ljudima poznatom svijetu instrumentima. Tamo se nalaze glazbeni instrumenti na diva skali s kojima se može igrati i uživati u posebnim zvucima.

shutterstock_110044352

Vrt divljine
Ovdje se može pronaći jedinstvena vanjska učionica koja je prepuna ideja oko toga kako privući životinjski svijet u vrtove i na zelene površine. Prostor se može rezervirati za grupno učenje koje se primjenjuje u vlastitim vrtovima, pokrenuta je i škola za održive vrtove u širim gradskim zajednicama.

Vrt sa životinjama
Vrt za životinje je pravi dom za zečeve, zamorce, kokoši, tvorove, ovace, koze, alpake te je s tim bogatstvom idealno mjesto za sve obiteljske šetnje i razonodu, ali podjednako i mjesto za ljubitelje životinja.

Piše: Wish hr

Facebook Like Button