Akustika tišine knjiga koja mijenja stavove

Za ovo vruće ljeto donosimo vam preporuku za još jednu izvanrednu knjigu spisateljice Tajane Obradović, koja je na mnoge ostavila poseban utisak pa čak i gledanje na neke životne situacije iz drugog ugla.

Teško je pobrojiti sve problemske sklopove i metafore što ih rastvara, otvara i zatvara roman Akustika tišine. Naći ćemo se na skliskom terenu međusobnih obiteljskih nerazumijevanja, pa i patologije. Sudariti se s nestankom ljubavi i braka, kao i patrijarhalno-primitivnim obrascima ponašanja. Uroniti u jezive slike jednoga nedavnog razdoblja kad je imati ‘pogrešno prezime’ moglo značiti kraj prijateljstava, ljubavi, snova, pa i života kao takvog.

Naslovnica - Akustika tišine 1

O spisateljici

Tajana Obradović rođena je u Zagrebu 1971. godine. Na studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu diplomirala je 1995.godine. Bivša je uspješna atletičarka i dugogodišnja novinarka, kolumnistica, urednica i članica uredništava u časopisima, knjigama i publikacijama sportske tematike.

Do 2004. bila je zamjenica generalnog direktora za sektor nakladništva u Zri-športu d.o.o, a danas je urednica i programska direktorica u nakladničkoj kući Funditus. Članica je komisije Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora za informiranje i izdavačku djelatnost.

Od 2011. proza joj se objavljuje u tiskovinama, književnom časopisu Tema i na Trećem programu Hrvatskog radija. Objavila je i tri romana.

Naslovnica - Akustika tišine 2

Facebook Like Button