Alber Elbaz

Designer Alber Elbaz je designer koji luksuz stvara s veseljem

Alber Elbaz designer kojeg obožavaju, rođen je 1961. godine u Marokanskom gradu Casablanci Kreativni je direktor francuske modne kuće Lanvin. Kreacije jednog od najvećeg designera današnjice s užitkom kupuju i nose mnoge filmske i glazbene zvijezde poput Catherine Deneuve, Nicole Kidman, Jennifer Aniston, Kate Moss, Sofija Coppola i mnoge ostale poznate umjetnice.

Alber Elbaz zauzeo je svoje mjesto među današnjim velikim suvremenim dizajnerima. Rođen je u Maroku, a odrastao je u Izraelu. Studiraoje u Sjedinjenim Američkim Državama i počeo raditi u New Yorku prije nego je podijelio svoju genijalnost sa jednom od legendarnih pariških kuća GuyLaroche, Saint Laurent Rive Gauche 1997. Godinu dana kasnije, a proteklih deset godina je u kući Lanvin.
Na revijama, njegovi modeli oživljavaju novu bajku sa svakom sezonom – u suvremenoj priči stvorenoj za današnje žene. Fluidne i oštre, linije njegovih odjevnih kreacija odražavaju sofisticiranost, spontanost, volumen, teksturu i svjetlosne efekte.

No, osim odjeće, Alber Elbaz izradio je cijeli svemir i bez straha se poigrao s rigidnim kodovima luksuza. On nikada ne oklijeva unijeti u svoje carstvo zdravu dozu dobrog raspoloženja i jedinstvenih znakova. Mašta ovog dizajnera bogata je i velika koliko je i njegov svemir jedinstven. Elegantan i inovativan s velikim poštovanjem prema ženama, dopušta si povremeni odmak.

Po prvi put, Alber Elbaz je prenio svoju jednadžbu radosnog luksuza u svijet make-upa i presvukao četiri kultne i najprodavanije Lancôme maskare za nadolazeće ljeto. Pokazao je potpuno novi način slavljenja ljubavi prema modi i ljepoti. Nježno, ali odvažno slavljenje ženstvenosti.

Četiri jedinstvene haljine za četiri legendarna Lancôme make-up proizvoda.
AlberElbaz posuđuje svoj nepogrešiv stil četiri najprodavanijim Lancôme maskarama na svijetu i novoj Hypnôse paleti sjenila za oči, jedinoj na tržištu s magnetskim aplikatorima. On je tako zamislio neodoljivu limitiranu kolekciju, čisti izraz mode razvijen do najsitnijeg detalja, baš kao što mašna ukrašava kutiju. “Stvarna tema koja se provlači kroz kolekciju su oči”, objašnjava on, “i zaobljenost forme. Boce su tako fenomenalno oblikovane da postaju moja inspiracija. Želio sam stvoriti zaobljene oblike s prizvukom humora.”

Hypnôse Doll Eyes, Hypnôse Star, Hypnôse Drama ili jednostavno mitska Hypnôse: svaku maskaru odlikuju njezine jedinstvene posebnosti i dostupne su u posve novoj crnoj nijansi.
Sada, zahvaljujući majstorskoj ruci AlberElbaza, svaka je udahnula couture duh – idealno za kolekcionare!

Tekst i fotografije: L’Oreal

Facebook Like Button