Antonija Mirat uvodi nas u dugo toplo ljeto

Tonkica Mirat neprikosnovena operna hrvatska zvijezda ove ce nas ljetne sezone častiti svojim nastupima diljem naše zemlje i inozemstva. Ovaj intervju posvećen je svim ljubiteljima opere i kulturne muzičke scene.

Antonija Mirat

W: U povodu odlaska u mirovinu dr. sc. Zdenke Weber, kulturnog atašea, održat ćete koncert u crkvi sv. Petra u Beču koncert s Pavlom Mašićem, priznatim orguljašem. Koji repertoar ćete izvesti?
Velika mi je čast i zadovoljstvo sto je njena ekselencija gđa dr.sc Zdenka Weber odlučila da upravo ja nastupim na njenom slavljeničkom koncertu. Radi se o osobi koja je ostavila neizbrisiv i veliki trag u svjetskoj kulturnoj diplomaciji. Upravo tim vise ovaj koncert smatram priznanjem svom dosadašnjem radu. Velika mi je čast sto će uz mene nastupiti Pavao Mašić, hrvatski orguljaš međunarodnog renomea. Na programu će se naći dijela J.S.Bacha, Gounoda, Verdija, Puccinija, Schuberta, Handla, Mozarta i mnogih drugih autora.

W: Koji su vaši angažmani u lipnju?
Poslije koncerta u Beču, 21. lipnja imam koncert u Londonu. 24. lipnja me očekuje veliki solistički koncert u Beogradu u dvorani Guarnerius dr. Jovana Kolundžije, te 28.lipnja nastupam u Novom Sadu na Svečanoj proslavi Srpske Kraljevske akademije znanosti i umjetnosti gdje ću od iste dobiti priznanje za svoj doprinos umjetnosti.

Antonija Mirat Antonija Mirat

W: Veselite li se posebno promociji svog novog singla? Kako su prijašnji primljeni od strane slušatelja?
Moj kolega Igor Cukrov i ja smo oformili duo Belcanto. Novi singl samo što nije izašao. Sve neka za sada bude jedno veliko iznenađenje za publiku. Dosadašnji uradci su ostavili jako dobrog odjeka kod slušateljstva.

Antonija Mirat

W: Kakav je odaziv na ljetnu radionicu na kojoj ćete i vi sudjelovati, koja će se održati u kolovozu u Kaštelu?
Koristim ovu priliku da najavim dvije svoje mini akademije pjevanja koje će biti održane tijekom ljeta u Novskoj od 1. srpnja do 14. srpnja, te u Kaštelima od 1. kolovoza do 14. kolovoza. Koristim priliku da pozovem sve ljude bez ikakvog age limita koji vole pjevati pop, etno, jazz, klasiku, soul, blues da se pridruže radu radionica. Za sada je odaziv velik. I u Novoj Gradišci na zadnjoj takvog radionici koja je održana u travnju ove godine se tražilo mjesto više i sada imam ponovno takav slučaj što me izrazito veseli.

Autor: Diana Mikloš
Fotografije: Antonija Mirat

Facebook Like Button