Antonija Šola

Tajanstvena pjevačica Antonija Šola u razgovoru s Wish.hr-om odaje nešto novo o sebi..

Autorica brojnih pjesama i uspješna pjevačica kantautorica Antonija Šola, iza sebe ima već puno glazbenih uspješnica i zapaženih nastupa na brojnim festivalima. Osim glazbene karijere simpatična Antonija Šola svoj uspjeh ostvarila je i uz glumačku ulogu u seriji “Zabranjena ljubav”, koja se uspješno emitirala kroz četiri sezone. Kao autorica pjesama se pojavljuje na albumima Tonija Cetinskog, Nine Badrić, Toše Proeskog, Olivera Dragojevića, Crvene jabuke, Danijele Martinović i mnogih drugih poznatih pjevača na području Balkana.

Što nam je otkrila o svojim putovanjima i o svojoj skromnosti, pročitajte u nastavku.

W: Kako bi ste se opisali u tri riječi?

Autorica, pjevačica, glumica. ;)

W: Glumica ste i pjevačica. U kojoj se ulozi osjećate najbolje?

Za mene je to sve jedna cjelina i neodvojivo jedno od drugog, no kako sam osoba prilično živog duha, odgovara mi jedan dan biti povučena pjesnikinja koja sa šeširom cijeli dan sjedi u vrtu i piše pjesme, dok sam drugi dan željna pažnje i puna energije pjevam i trčim po pozornici, dok mi je talenat za glumu potreban da utjelovim razne likove u mojim videospotovima. ;)

W: Što je za Vas “dobar život”?

Ostvaren i ispunjen život, dobra glazba, dobri prijatelji, priroda, zdrava hrana, ljubav… Ljubav na obali Dunava, uz kasno proljetni povjetarac i kolač od sira, dobra zabava uz tamburaše, vikend na moru uz borove i skupljanje kamenčića na plaži, šetnja na ljetnoj kiši koja rominja, poljubac voljene osobe, zagrljaj i osmijeh… Dobar život je voljeti i biti voljen, i podijeliti sve to s nekim.

W: Koju ljudsku osobinu najteže podnosite?

Škrtost, malodušnost, pohlepu, sujetu, nezahvalnost, zatvorenost za promjenu…. Sitnu dušu koja sve samo sebi želi prigrabiti i ne mari za drugoga nesvjesna da može rasti samo u suživotu i dijeljenju.

dm katalog 1

W: Volite li putovati i koliko često imate priliku putovati u inozemstvo?

Volim putovati, nisam putovala previše ali dovoljno da steknem nova iskustva upoznam nove ljude i krajeve.

W: Kako se pripremate za put? Jeste li tip avanturista ili volite da sve bude isplanirano?

Kod mene ništa nije strogo definirano, možda jer sam blizanac po horoskopu, bilo je putovanja koja sam planirala do u tančine, dok je s druge strane bilo i onih kada sam otišla pa i bez četkice za zube pa sve kupila na licu mjesta tamo gdje sam stigla. Bilo je takvih avanturističkih pothvata.

W: Što obavezno morate imati u koferu kada putujete?

Osim kozmetičkih potrepština, osnovne garderobe, lijekova ako ne daj Bože zatrebaju, ponesem uvijek bilježnicu jer pišem još uvijek sve rukom, imam laptop i ostale gadgete, ali ne odvajam se od svoje bilježnice i pera. ;)

W: Što mislite, koliko putovanja utječu na karakter neke osobe?

Mislim da osoba poznavajući nova mjesta i zemlje postaje otvorenija i pozitivnija, više avanturistički raspoložena, da joj se pogledi na svijet šire i obogaćuje se novim iskustvima te lakše prihvaća sve ono različito od sebe i svega što poznaje.

W: Da li su običaji i kultura neke zemlje koju ste posjetili, utjecala na Vas kao osobu?

Svakako, uvijek sam uspoređivala s našim načinom života, vidjela sam što je tamo bolje a što mi se ovdje više sviđa, ponešto sam usvojila a ponešto pohranila u sjećanje.

W: Što najviše volite istraživati u novom gradu ili državi koju posjećujete?

Kulturne znamenitosti, tržnice, noćni život, arhitekturu, prirodu, HRANU. :)

2

W: Imate li priliku posjećivati dvorce? Koji dvorac do sada Vas je ostavio bez daha?

Svaki dvorac nosi dah povijesti sa sobom, ne mogu neki specifičan istaknuti, u Hrvatskoj sam ih posjetila jako puno, no dosta ih je nažalost i zapušteno.

W: Volite li kuhati? Preferirate li domaću hranu ili uživate u svjetskim delicijama, i zašto?

Obožavam kuhati, za mene je to jako kreativno iskustvo i u kuhanje ulažem jako puno ljubavi, te primjećujem da oni koji uživaju u mojim poslasticama to i t kako primjećuju:) Veliki sam gurman i volim sve, preferiram zdravu hranu, ekološki uzgojenu, ali obožavam sve isprobati.

W: Neostvarena želja?

Imam ih puno, kažu da dok sanjaš snove da živiš, iako sam puno snova ostvarila, sa svakim ostvarenim snom rađa se neki novi, a to je onda valjda život, i radujem se svakom novom danu. :)

W: More ili planine?

I jedno i drugo, oboje ima svoje čari i ni jednog se ne bih odrekla.

W: Glamour ili skromnost?

Svakako skromnost, to je vrlina koja se danas puno podcjenjuje i pokušava staviti čak pod manu, a ja bih rekla da je skromnost ona jednostavnost koju su ljudi pomalo zaboravili, to je iznimna vrlina koja krasi najbolje ljude. Pa i u Glamuru je potrebna ta skromnost da bi taj Glamur bio dostojanstven, inače je prenapadan i odbojan.

W: I za kraj, planovi za budućnost?

Davati uvijek najbolje od sebe. :)

Uz dopuštenje Antonije Šole (sve fotografije)

Facebook Like Button