Napravite Carpaccio od govedine za savršeno predjelo

Chef Zoran Ožegović časti nas popularnim receptom za ukusno predjelo, a to je carpaccio koji možete napraviti od govedine. Za ovo ćete predjelo potrošiti malo više vremena, ali vjerujte isplati se – pogotovo ako pronađete fini komad ramsteaka vaš će carpaccio biti savršen.

Nećete pogriješiti ako uz ovo predjelo predložite bilo koje crveno vino srednjeg tijela i mekanih nota, jer će okusi carpaccia s ovakvim vinom biti savršeni.

chef zoran ozegovic carpaccio od govedine

Sastojci za carpaccio od mesa (za 4 osobe)

Ramsteak- 0,300 kg
Zeleni papar u salamuri- 0,01 kg
Crveni papar u salamuri- 0,01 kg
Češnjak- 0,005 kg
Ružmarin- 1 grančica

Maslinovo ulje- 0,2 l
Krupna sol- 0,01 kg
Rikula- 0,200 kg
Parmesan- 0,100 kg
Kapare po želji

Priprema recepta

Začine ubacite u mužar i dobro ih istucite batom da se povežu. Rampsteak očistite od žilica, te utrljajte začine. Ostavite meso da tako odleži 24 sata u hladnjaku. Nakon toga nožem sastružite marinadu, a meso smotajte u roladu te umotajte u prozirnu foliju. Tako pripremljeno stavite natrag u zamrzivač na najmanje 24 sata.

Zamrznuto meso režite na što tanje fete, moj savjet je da upotrijebite mesoreznicu. Slažite u krug na ovalu. Rikulu začinite solju, paprom, maslinovim uljem i acettom balsamicom, stavite u sredinu oval zatim posipajte listićima parmezana. Po želji stavite kapara.

Carpaccio od govedine poslužite uz topli tostirani kruh i maslac.

Dobar tek!

Facebook Like Button