Chefovi i vlasnici restorana zadovoljni: vodič Gault&Millau Croatia pun je pogodak!

Gault & Millau Croatia 2018, prvo izdanje prestižnog gastronomskog vodiča za Hrvatsku, na domaćem je tržištu tek nešto više od tri mjeseca, a prvi pokazatelji potvrđuju da je hrvatska gastronomska scena dobila relevantan vodič koji gostima pruža kvalitetne i objektivne recenzije.

„Vodič je vjetar u leđa domaćoj enogastronomiji jer dobar dio gostiju u restorane dolazi upravo zbog recenzija Gault&Millau Croatia“, kažu sa zadovoljstvom chefovi i vlasnici restorana, koji ističu koliko je za njih značajno to što je Hrvatska dobila vodič koji njihove restorane stavlja na gastronomsku kartu svijeta.

fabricio-veznaver

Chefovi Ivan Tomašević i Rade Malobabić iz bistroa Placa 51 u Rijeci ističu kako je uvrštenje u 50 POP lokala u Hrvatskoj potvrda kvalitete koju pružaju svojim gostima. Zahvaljujući uvrštenju, posjećuju ih gosti koji su za njih saznali upravo iz vodiča, a i brojni su drugi gosti prepoznali oznaku s logom Gault&Millau.

Chefovi Sandra i Dane Tahirović iz poznatog splitskog restorana Zora bila ponosni su jer se njihov restoran našao u prvom izdanju vodiča. „Najvažnije je da je vodič nepristran, a inspektori posve anonimni i objektivni“, kaže Sandra i dodaje da je bitno i to što se cijeni cjelogodišnji rad te napominje kako gosti prepoznaju kvalitetu, koju vrednuju i cijene.

Fabricio Vežnaver, chef restorana Pergola iz Savudrije, izrazio je zadovoljstvo i ponos što je njihov trud prepoznat. „Mnogobrojni gosti iz Austrije dolaze upravo zbog preporuke u vodiču, a njima su Gault&Millau toke važnije i od zvjezdice“, izjavio je Fabricio Vežnaver.

sandra-dane-tahirovic

Restoran Badi iz Umaga potvrdio je kako značajan broj gostiju dolazi zbog uvrštenja u vodič, budući da je Gault&Millau prisutan u mnogim stranim zemljama dugi niz godina te turisti koji iz tih zemalja dolaze u njega imaju povjerenja.

Vlasnica primoštenske konobe Tereza, Magdalena Žarkov izuzetno je ponosna zbog toga što se upravo njezina konoba našla u izboru 100 restorana iz cijele Hrvatske jer su prepoznati ljubav, trud i kvaliteta hrane i usluge koje nude gostima.

Gosti iz inozemstva i to uglavnom Belgijanci, Francuzi, Švicarci te gosti iz Skandinavije čestitaju im na uspjehu, a oko 15 % gostiju do sada ih je posjetilo zbog uvrštenja u vodič.

„Sva ljubav i godine uloženog rada okrunjeni su uvrštenjem u ovaj poznati vodič. Moja je sreća neizmjerna!“, otkrila nam je Gordana Fabijani, chef kuhinje i vlasnica konobe Didova Kuća iz Šimuna na otoku Pagu.

Nije krila zadovoljstvo zbog ulaska u vodič Gault&Millau Croatia jer je prepoznata njihova strast prema finoj i jednostavnoj hrani i vinima njihova kraja te trud koji se ulaže u nabavu kvalitetnih namirnica od malih proizvođača iz cijele Hrvatske.

Gastronomski vodič Gault&Millau Croatia

Izdanje vodiča Gault&Millau Croatia za 2018. godinu dostupno je na najfrekventnijim Ininim benzinskim postajama diljem Hrvatske, a u Zagrebu se može pronaći u enotekama Mive.

Vodič Gault&Millau Croatia dostupan je i na dlanu!

Putem Gault&Millau mobilne aplikacije lako ćete pronaći restorane i POP lokale koji se nalaze u vašoj blizini. Aplikacija prikazuje ocjene te detaljne opise svih restorana koji su dio Gault&Millau obitelji.

U ovogodišnjem izdanju vodiča Gault&Millau Croatia nalazi se 100 restorana, 50 POP lokala i izbor 100 hrvatskih vina. Inspektori Gault&Millau nastavljaju obilaziti restorane po cijeloj zemlji kako bi sljedeće izdanje vodiča bilo obogaćeno novim kvalitetnim adresama.

Uz dopuštenje: Light komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button